Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

”Knark överallt” på Frej Larssons fest

Frej Larsson kommer till Debaser medis med sin 3-d-show Livin la vida larsson
Frej Larsson firade att han inte längre ligger i rättstvist med ryska staten

Igår friades rapparna Frej Larsson och Simon Gärdenfors i sin rättstvist med ryska staten. För att fira blev det fest på Södra teatern - en fest som totalt spårade ut enligt Södermalmspolisen.
Södra teatern är dock kritiska till polisens kritik.

Kokain, amfetamin, ketamin, cannabis och hasch. Polisen tog hand om massvis med droger samtidigt som ett tjugotal personer greps på en fest på Kägelbanan, något som tidningen Stockholm direkt var först med att berätta.

– Det var totalt kaos. Vi tog massor av tunga droger i beslag och hade egentligen behövt vara tre gånger så många poliser på plats för att ha kunnat hantera situationen, säger Annika Ljung till Stockholm direkt.

Gayklubb på rysk mark

Enligt SVT:s Kulturnyheterna arrangerandes festen med anledning av att rapparen Frej Larsson nyligen friats i ett uppmärksammat rättsfall på Åland där han och parhästen Simon Gärdenfors som del i ett teveprogram byggt en gayklubb på rysk mark. Duon stod åtalade för besittningsintrång men friades alltså igår, torsdag 11 januari. Då ställde de till med festen Delgivningsduckning som bestod av en konsert med Frej Larsson och rapgruppen ODZ (Original Dunder Zubbis) på Kägelbanan i Stockholm.

Snortar kokain öppet

Nu får ägaren till Kägelbanan, Södra Teatern, kritik av polisen. I ett uttalande till Svt:s Kulturnyheterna säger polisen att detta sänder en ”bedrövlig signal till unga” när man upplåter plats för den här typen av konserter.

– Vi kommer dit och påträffar påverkade personer och väldigt mycket narkotika. Man snortar kokain öppet, man känner cannabisdoft inne i lokalen och utanför, säger Annika Ljung till Kulturnyheterna.

Vänder sig mot kritiken

Södra teatern känner dock inte igen sig i polisens bild. Till Kulturnyheterna säger kommunikationschefen Johanna Carlberg att händelsen är beklaglig.

–Vi samarbetar med polisen för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Vakterna avvisade ungefär 30 gäster under kvällen och nekade 20 personer inträde, säger Carlberg till Kulturnyheterna.

Att polisen kritiserar dem tycker hon inte heller är rätt.

– Jag tycker det är problematiskt, vi samarbetar för att skapa en trygg miljö, inte för att polisen ska ha åsikter om vad som ska pågå på våra scener. Det är artisten Frej Larsson vi arbetat med här. Att han har utmanat Rysslands syn på hbtq-frågor ville vi vara med och uppmärksamma och stötta. säger hon till Kulturnyheterna.

Södra Teatern & Mosebacke Etablissement, Mosebacke torg, Stockholm, Sverige