Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Nya klubb- och live-scener öppnar i Slakthusområdet – i november

Martin Lagerberg och Thea Mårdbrant på Kulturarenor AB visar upp Fållan. Infälld bild visar Förbindelsehallen.
Martin Lagerberg och Thea Mårdbrant på Kulturarenor AB visar upp Fållan. Infälld bild visar Förbindelsehallen.

En ny året runt-klubb med två scener samt en stor sommarscen med plats för över 3000 gäster. Snart öppnar gänget bakom Nobelberget två nya nöjessatsningar i Slakthusområdet.

ANNONS

Idag presenterar gänget som tidigare drev Nobelberget i Sickla två nya nöjesetablissemang i Slakthusområdet.

Fållan är ”nya” Nobelberget

Den 8 november öppnar konsert- och klubbscenen Fållan med en kapacitet på 2400 gäster fördelat på två scener. Fållan kommer att ha öppet året runt och vara en plats för konserter, klubbar, minifestivaler, konstprojekt och andra evenemang.

De nya lokalerna beskrivs av initiativtagarna som en direkt förlängning av verksamheten på Nobelberget som upphörde i januari i år.

– Vi vill förvalta den kultur som växte fram på Nobelberget och fortsätta skapa progressiva plattformar där mellanstora nationella och internationella artister och klubbarrangörer får utrymme att framträda i sitt rätta element, säger Martin Lagerberg, vd på Kulturarenor AB som står bakom Fållan i ett pressmeddelande.

Sommarfest i Förbindelsehallen

I samband med lanseringen av Fållan presenteras även en ny sommarscen i den så kallade Förbindelsehallen, som tidigare huserat evenemang som klubbmusik-festivalen Department och Green Door Project. Här kommer upp till 3500 personer att kunna roa sig under årets varma månader.

Fållan rivs 2023

Projektet med Fållan bygger på ett rivningskontrakt och enligt planerna ska fastigheten rivas 2023 till förmån för ny bebyggelse. Dock beskrivs detta initiativ som en ”brygga” till en permanent kulturarena som förväntas öppna samma år.

– Det finns ett skriande behov av medelstora venues och scener i Stockholm och vi tycker att Slakthusområdet är den självklara platsen för en sådan scen, både på kort och lång sikt, säger Jon Allesson på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg som ansvarar för utvecklingen av hela Slakthusområdet.

ANNONS

Långsiktig satsning

Trots att det på sikt kommer att byggas 4000 nya lägenheter i området är Jon Allesson på Atrium Ljungberg trygg i att kulturen kommer att få en långsiktig plats i den framväxande stadsdelen.

– I vår vision har konsert- och klubbverksamhet en självklar plats. Det kräver samverkan och som fastighetsutvecklare undersöker vi hur vi kan bidra med allt ifrån smarta nya byggtekniker för ljuddämpning till ljudsystem, till zooning och placering av verksamheter. I Slakthusområdet har vi chansen att tänka till från start för att minimera problem på lång sikt, säger han.

Slakthusområdet, Stockholm, Sverige