Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Rå finsk kultur på nattklubben Under Bron

Malin Edvardsen ordnar äkta finsk fest på Under bron.
Malin Edvardsen ordnar äkta finsk fest på Under bron.

Techno, konst och "en släng rå finsk kulturell äkthet" står på menyn när nattklubben Under Bron hyllar Finlands självständighetsdag med en stor fest den 6 december.

ANNONS

Torsdagen 6 december är det Finlands självständighetsdag. Det firas med stor fest på nattklubben Under Bron.

Stockholm har en tendens att bli fint i kanten och mår bra av en släng rå finsk kulturell äkthet

Malin Edvardsen

– Vi älskar finsk kultur och passar därför på att påminna Sverige om Finland och sprida lite göttig finskhet här i vår hemstad. Stockholm har en tendens att bli fint i kanten och mår bra av en släng rå finsk kulturell äkthet, säger Malin Edvardsen som arrangerar festen tillsammans med Toivo Tolonen.

Malin Edvardsen

Malin Edvardsen.

Techno och graffiti

Kvällen till ära flyger man in finska techno-discjockeyn Juho Kusti som får support från lokala dj:s som Nadja Chatti och Dj Speedway.

För konsten står bland andra graffiti-konstnären Finsk, ”Instagramfilosofen” Tar Acid Från Strangers och Opus Dollar.

– Det blir ett spektakel med på-gränsen-konst och rixfet musik, framför allt inom genrerna house, disco och techno. Alla är välkomna och ingen outfit är fel, från tracksuit till pullover, säger Malin Edvardsen.

Fullt ös förra året

Malin Edvardsen fortsätter att berätta om hur idén att uppmärksamma vårt östra grannland med en fest föddes förra året då Finland firade 100 år som självständig nation. Idén resulterade i en hyllningsfest som Malin beskriver som en succé.

ANNONS

– Över 800 människor i blandade åldrar ville fira finskt jubileum på ett kul sätt. Ända in i kaklet. Klubben var fortfarande full vid stängningen klockan 03 på en vardag. Det var lätt den bästa stämningen jag har upplevt på en Stockholmsklubb, så det blir kul att göra en till finsk fest, säger hon.

Är vi svenskar dåliga på att uppskatta Finland?
– Ja, faktiskt. I Finland har fler koll på vad som händer i Sverige tack vare medierapportering och svenska tv-program. Här har vi fastnat vid Mumin, Mumin, bastu och Koskenkorva, så vi missar mycket. Jag tror alla tjänar mycket kul på att vi påminner Sverige om Finland, säger Malin Edvardsen.

Huset Under Bron, Hammarby Slussväg, Sofia, Sverige