Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Han blir en av Nattklubbstockholms mäktigaste

Martin Johansson blir ansvarig för klubbar som Hornhuset, Solidaritet, och Moon Motel.
Martin Johansson blir ansvarig för klubbar som Hornhuset, Solidaritet, och Moon Motel.

Martin ”Miss Inga” Johansson tog Södra teatern från minusresultat till plus på några år och fick stället att gå från ett dött spökhus till ett partyparadis. Nu erövrar han nya delar av Klubbstockholm.
– Jag ska skapa magiska upplevelser.

ANNONS

Martin ”Miss Inga” Johansson har jobbat på Södra teatern i nästan tre år. Nu är det dags att sprida festmagin på andra ställen.

Mäktigast i klubbstockholm

I början av juni blir hen creative director för hela Familjen Ahlboms samtliga ställen och blir därmed en av de mäktigaste i Klubbstockholm.

Att Martin är peppad på sin nya roll är det ingen tvekan om.

– Södra teatern har varit den bästa tänkbara skolan för mitt nya uppdrag eftersom vi är så breda inom både nöje och mat. Men nu är jag såklart riktigt ivrig att få komma igång med min nya roll. Jag har inte varit så här taggad sedan Prada började med Made to measure-skjortor och kostymer! 

Ska skapa magi 

Bland annat kommer Martin att jobba med Hornhuset, Rigoletto, Solidaritet, Colosseum och Moon Motel. Han påpekar att han inte vill favorisera något av ställena utan nämner istället hur de alla har sin charm och sina utmaningar. 

– Min målsättning är såklart att skapa magiska upplevelser på samtliga ställen. Detta är ett långsiktigt projekt som måste få ta sin tid och få samtliga chefer ombord innan något radikalt sker.


Läs mer om klubbkarusellen i Stockholm:

ANNONS


Moon Motel är favoriten

Men Martin nämner ändå två av uteställena som han tycker ska bli extra kul att jobba med – Moon Motel som är hans favoritställe i Stockholm och Colosseum vid Globen.

På Moon Motel vid Stureplan kommer det inte ske några drastiska förändringar på ett bra tag berättar Marin, däremot kommer det hända mycket på exempelvis Colosseum.

– Det ska byggas upp en stabil konsertscen på Colosseum. Det kommer nog bli det roligaste uppdraget då jag älskar att skapa något från grunden. Lokalerna där har en enorm potential för det ändamålet.


Läs fler artiklar från Allt om Stockholm:

Nattklubbskungen Carl M Sundevall: När jag slutade dricka blev jag äntligen fri

I Fredrik Apollo Asplunds källare släpps nästan ingen in


Indie på Hornhuset

Martin har utvecklat och tagit in klubbkoncept på Södra teatern som har blivit superpopulära och omtalade. Bland annat den omåttligt omtyckta indieklubben Stay Shoreline (som vi skrev om inför tvåårskalaset). Och det verkar som om indiemusiken i alla fall kommer inta ett av Martins nya ställen.

– Jag har anställt min nuvarande högra hand på Södran, Kim Högstedt som nöjesansvarig på Hornhuset. Han är ju en gammal indieräv så jag skulle tippa på att den musikgenren kommer öka markant just där. 

Martin Johansson som sitt alter ego Miss Inga, ett frekvent inslag på Södra teatern som han nu lämnar.

Martin Johansson som sitt alter ego Miss Inga, ett frekvent inslag på Södra teatern som han nu lämnar.

”Kindpussas i designtrasa”

Men en av de största skillnaderna mellan sitt gamla och nya jobb tror Martin kommer bli att han byter nattjobb mot att mest jobba dagtid.

– Det ska bli superskönt att slippa jobba natt nu när man snart fyller 40 år. I min fantasi kommer jag glida runt på samtliga ställen tidigt på kvällen som Real Housewives Of Beverly Hills-stjärnan Lisa Vanderpump för att kindpussas och observera samtidigt som jag är lite ”medelåldersläcker” i en designtrasa…

Fakta

Vem tar över på Södra teatern då?

Såhär kommenterar Södra teaterns vd hennes stjärnas nya jobb

Starka känslor när Miss Inga lämnar Södra teatern.

Starka känslor när Miss Inga lämnar Södra teatern.

Södra Teatern, Mosebacke Torg, Stockholm, Sverige