Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Fortsatt kvartersdans i Slakthusområdet

Från Fristaden i somras, innan ombyggnation
Från Fristaden i somras, innan ombyggnation

Sommarklubben Kvarteret går i ide. Men "dansgolvet" Fristaden lever vidare som fristående klubb med fest varje fredag och lördag.
– Det blir den största festen som gjorts på denna adress, säger arrangören Kim Stålnacke om premiären nästa vecka.

ANNONS

I början av sommaren fick Stockholm en ny sommarklubb i Slakthusområdet. Klubben Kvarteret bestod av delarna Gatan, Torget, Fristaden samt Kyrkan och bjöd under sommaren på många välbesökta klubbkvällar och evenemang.

Nu blir det i stället
ett litet kulturhus.

Sara Kanerva

Nu, när Kvarteret bommat igen för sommaren, står det klart att festen fortsätter när Fristaden förvandlas till en fristående klubb med premiär den 28 september.

– Det känns självklart enormt skoj att Fristaden får bjuda Stockholm på festligheter även under vintern. Det hade varit en skam att låta denna lokal stå tom. Nu blir det istället ett litet kulturhus, säger Sara ”Lego” Kanerva som tillsammans med Kim Stålnacke och Linus Nyström kommer att driva de flesta helgerna på klubben.

Det finns även ett
avskärmat barområde
samt en glögg-bar
utomhus.

Kim Stålnacke

Fristaden byggs om

Kim Stålnacke berättar om hur Fristaden nu byggs om för att kunna fungera som både nattklubb och konsertlokal, men även kunna husera teaterföreställningar och konstutställningar som kommer att kureras av producenten Linn Hutchinson med team. Han berättar även om hur de med hjälp av konst och andra interaktiva upplevelser kan ändra klubbens känsla och utseende inför varje helg.

– Till en början kommer det finnas ett dansgolv samt två lugnare områden med mjukare sittning som konstrast mot det hårda och industriella. Det finns även ett avskärmat barområde samt en glögg-bar utomhus vid rökrutan, säger han.

Fokus på elektronisk musik

Fredagarna kommer att bestå av temakvällar med allt från elektroniska toner till hiphop och dancehall, medan lördagarna kommer att vara helt dedikerade till den elektroniska musiken.

– Vi kommer främst att bjuda in lokala dj’s och arrangörer. Vi vill bidra till att den inhemska scenen fortsätter att växa, och vi vet att våra lokala talanger kan leverera minst lika bra som en diva som flyger in i privat-jet från Ibiza, säger Linus Nyström.

ANNONS

Kan ni berätta lite om den stora premiärfesten den 28-29 september?
– Utöver Fristaden kommer vi under premiären att ”tälta in” Gatan samt använda oss av Kyrkan. Under helgen kommer artister som Amelie Lens, Peggy Gou, Laurel Halo, Hunee, Young Marco, Fatima Osman och Dj Seinfeld att spela. Dessutom har vi öppet till 05. Det blir den största festen som gjorts på denna adress, berättar Kim Stålnacke.

Kommer sommarklubben Kvarterat tillbaka nästa sommar?
– Det planeras för fullt och vi har redan börjat att boka artister till vissa datum. Så ja, den kommer tillbaka, men i en finslipad kostym. Men mer om det senare när det börjar närma sig, säger Kim Stålnacke.

Kvarteret, Styckmästargatan, Johanneshov, Sverige