Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Trädgårdens livescen växer

Snart öppnar Trädgården för säsongen.
Snart öppnar Trädgården för säsongen.

Sommaren är på ingång och snart öppnar utomhusklubbarna. Fredagen den 5 maj välkomnar Trädgården återigen stockholmarna till en ny säsong av festligheter under Skanstullsbron – där man i år satsar ännu mer på livespelningar.

Med det kyliga vädret i åtanke är det svårt att ta in att premiärkvällen på Trädgården bara är två veckor bort. Men så är det.

Den 5 maj är det dags och efter öppningen på fredagen fortsätter premiärhelgen med klubbens populära Daytime Sessions på lördagen. Dagsfesterna som har flera internationella bokningar kommer att äga rum åtta gånger i sommar.

– Hit kommer giganter inom den elektroniska musikscenen, det är full fest från klockan 14 och 22. Våra Daytime Sessions har varit väldigt lyckade så det ser jag framemot säger, Camilla Almqvist Terán som jobbar med Trädgårdens kreativa profil.

Dubbelt så många livespelningar

I sommar satsar arrangörerna dessutom extra mycket på livespelningar. Den här säsongen stoltserar man med 16 Live Sessions, dubbelt så många som förra året.

Och i lokalen som kallas Kyrkan har det byggts en ny scen med kapacitet för 600 personer, där man hoppas kunna få till konserter med en intim känsla.

Fakta

Årets tre första Daytime Sessions

Daytime Sessions #40 – 6 maj

Radio Slave, Oshana (live), Anthea och Flord King

+ fortsatt fest med Nadja Chatti, Polanco, Haidl & Lindström, Doviu och DJ Clea

Daytime Sessions #41 – 27 maj

Bella Sarris, Molly, Mandar (live) och Mr. Tophat

+ fortsatt fest med Arvid & Hugo, Aurora Halal och Gander/Örnell

Daytime Sessions #42 – 17 juni

Adriana Lopez, Takaaki Itoh, Maayan Nidam och Sthlm Murder Girls

+ fortsatt fest med Jessie Granqvist och Evigt Mörker

Från synthpop till svensk hiphop

Johanna Beckman, som har jobbat med en mängd musikprojekt över åren, från stora akter på Nobelberget till den intima festivalen Skankaloss i Gagnef, är personen bakom årets bokningar.

Musikmässigt kommer det att bjudas på allt från brittisk grime signerad Wiley och Section Boys, till suggestiv synthpop med Niki & The Dove, till psykedelisk rock med Josefin Öhrn & The Liberation, till svensk hiphop med bland annat Parham och Stor. Sommaren avslutas enligt tradition med bandet Dungen.

– Hon har satt ihop ett jättefint program. Det är bokningar som är mer indie, det känns skitkul, säger Camilla Almqvist Terán.

Dekoren en viktig del

I år satsas det även mycket på dekoren som konstnären Tove Dreiman kommer att sätta.

– Tove har tidigare ställt ut hos oss på Under Bron. Hon kommer att göra en ganska satsig dekor på gården, bland annat med en skimrande rosa slöja som kommer att röra sig över gården, avslöjar Camilla Almqvist Terán.

Kort till Trädgården tävlas ut

Trädgården har plats för omkring 1700 besökare och är känd för sin många gånger långa kö.

I vanlig ordning bad vi alltså om tips på hur du undviker den. Camilla Almqvist Teráns tips? Håll utkik på klubbens Facebook-sida.

– Vi kommer att tävla ut 10 kort till folk. Dessutom kommer man att kunna skriva upp sig på en medlemslista veckan innan premiären. Med den betalar man inträde, men får gå före kön.

Trädgården öppnar den 5 maj vid Hammarby Slussväg 9 och håller öppet mellan 17-03.

Hammarby Slussväg, Stockholm, Sverige