Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Triss i loppisar och fest under bar himmel

Fyll bakluckan!
Triss i loppisar i helgen.

Sista helgen i maj och vädergudarna ser i nuläget ut att bjuda på sol och varma temperaturer. Vi guidar till en rad utomhusnöjen – från dagsfest under bar himmel till salsa i Vasaparken. Och så en och annan loppis.

Miss Li på Grönan

För tio år sedan vann Miss Li en Grammis för sin duett med Lars Winnerbäck (Om du lämnar mig nu), hon blev dessutom utsedd till årets liveartist. Sedan dess har hon rest världen runt och skrivit musik åt andra. Men nu gör hon återigen egen musik och på fredagskvällen återvänder hon till Grönan för tredje gången. Dra dit och lyssna på hennes nya låtar.

När: På stora scen klockan 20. Var: Gröna Lund, Lilla Allmänna Gränd 9

 

 

Continental Summer sessions

På lördag utlovar SMHI 26 grader och strålande sol. Vad passar då bättre än att dagsfesta under bar himmel? Tur att Scandic Continental bjuder in till dagsfest – på sin takbar och utlovar sommarkänsla och grym musik.

När: Lördag, 27 maj, klockan 14-18. Var: Scandic Continental Rooftop bar, Vasagatan 22

 

Daytime Sessions på Trädgården

Även Trädgården langar dagsfest på lördag med en rad svenska och internationella dj:s. Bland andra svenska Mr Tophat, Bella Sarris som flugits in från Berlin, Molly som i vanliga fall huserar på Rex Club i Paris, och så blir det mer musik från dj:akten Mandar (ett samarbete mellan danska S.A.M, holländska Malin Genie och franska Lazare Hoche) med mera.

När: Lördag, 27 maj, klockan 14:00 – 16:00 (Gratis), 16:00 – 18:00 (135kr), 18:00 – 03:00 (185kr). Var Hammarby Slussväg 2Ett sista Sivletto-besök

Lördag är sista dagen rockabilly-meckat Sivletto håller öppet. Det avrundas med en fartfylld dag, musik från skivspelarna, fina erbjudanden i butiken, kaffe och varmkorv. Läs mer om varför de stänger och var du får tag på deras grejer här.

När: Lördag, 27 maj, klockan 12-17. Malmgårdsvägen 16-18

 

Nördloppis vid KTH

Nu är det åter dags för Nerdevents nördiga loppis. Här har du chans att fynda nördiga prylar inom spel, film, serier, böcker, cosplay och andra allmänna nörderier.

När: Lördag, 27 maj, klockan 11-15. Var: Things lokaler på Drottning Kristinas väg 53 vid KTH.

 

Megaloppis i Bagis

På söndag är det dags för en av vårens höjdpunkter i Bagarmossen. Då fylls centrum med loppisbord och stockholmare vallfärdar till Bagis för att fynda. Swish och cash är king.

När: Söndag, 28 maj, klockan 10-15. Var: Torgen i Bagarmossens centrum

 

Återvinningsfest i Hornstull

För trettonde året i rad förvandlas kvarteren väster och öster om Långholmsgatan till en folkfest när Hornstullsborna säljer eller skänker bort sina prylar. Gillar du inte att köpa saker från någon annans garderob men vill ändå göra gott så finns det andra aktörer på plats som skänker pengar från sin försäljning till välgörenhet.

När: Söndag, 28 maj, klockan 10.00-16.00. Var: Hornstull på Södermalm, StockholmDesignmarknad med barntema

Har du eller väntar du barn? På söndag kör Färgfabriken för första gången en designmarknad med tema. Då fylls Smedjan med kläder, fina prints och saker till barnrummet, pynt, pyssel och massa fin design. Ute på gården blir det god mat, musik, lek och feststämning.

När: Söndag , 28 maj,11-17, fri entré för både stora och små. Var: Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1

 

Lär dig salsa i Vasaparken

Under sommarsöndagar hittar du Sabor Latino Dance Academy i Vasaparken. Nu på söndag klockan 14 -15 lär de ut salsa och rueda de casino till alla som vill vara med. De bjuder också på en och annan utmaning för redan vana dansare. Därefter bjuder de upp till socialdans fram till kl 17:00.

När: Söndag, 28 maj, klockan 14:00-17:00. Var: Vasaparken

 

Stockholm, Sverige