Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Djurgården blir Stockholms Florida

I sommar blir det dagsfest varje lördag på Josefina
I sommar blir det dagsfest varje lördag på Josefina.
Josefina vill bli en klubbdestination att räkna med
Josefina vill bli en klubbdestination att räkna med.
Josefina har kapacitet att ta emot 3000 personer
Josefina har kapacitet att ta emot 3000 personer.

Dagsfester varje lördag med kolsyrekanoner, konfettiregn och fyrverkerier. Baren och restaurangen Josefina på Djurgården siktar högt med sin nya klubbsatsning.

ANNONS

Krogen Josefina på Djurgården har år efter år lockat bargäster med sina stora terrasser, palmer och det soliga läget med utsikt över Stockholms inlopp. I år vill man även sätta stället på klubbkartan, och gör därför en storsatsning med fokus på dagsfester.

– Inför årets säsong har Josefina fått nya ägare med sjukt höga ambitioner. Jag är väldigt glad över att få vara en del av denna satsning och leverera stans fetaste dagsfester, säger klubbprofilen Olof Göransson som fått uppdraget att förvandla Josefina till en klubbdestination.

Som i Miami och Las Vegas

Han berättar vidare om hur Stockholm nu får en dagklubb mitt i stan, med samma förutsättningar som de bästa ställena i Miami, Las Vegas och Sydeuropa.

– Vi har kapacitet att ta emot 3000 personer samtidigt och har en produktion med kolsyrekanoner, konfettiregn, fyrverkerier och mycket mer. Varje dagsfest blir som en minifestival, säger Olof Göransson.

Tema-fester och samarbeten

Festerna äger rum varje lördag med olika teman och medarrangörer. Det handlar om allt från St. Tropez- och Ibiza-fester till ”white parties” och samarbeten med klubbar i Barcelona och på Mykonos.

– Vi kommer även att ha en fotbollsfest tillsammans med ett gäng legandariska fotbollsspelare. Då visar vi en vm-kvartsfinal på en 25 kvadratmeter stor skärm samtidigt som en dj dunkar musik, säger arrangören Olof Göransson.

Vilken typ av människor hoppas ni på att locka med dagsfesterna?
– Vi välkomnar alla och arbetar hårt med att få en härlig spridning av både åldrar och bakgrunder. Med det sagt så är man varmt välkommen så länge man är hel, ren och trevlig. Dessutom föredrar vi om man sätter på sig en skjorta eller ett par klackskor, festen blir mer festlig om folk klär sig festligt, säger Olof Göransson som står bakom årets dagsfester på Josefina.

Fakta

Fler dagsfester i Stockholm

Daytime Sessions på Trädgården, Hammarby Slussväg 2, Södermalm
Dagsfesterna på Trädgården vid Skanstull är en modern klassiker. Internationella och lokala dj’s och akter spelar house och techno med start klockan 14. Nästa fest äger rum den 26 maj med bland andra Raresh och Vera.

Dagsfester på Mister French, Tullhus 2, Gamla stan
Stökig och livlig fest vid kajen i Gamla stan står på menyn när Mister French bjuder upp till dans under solen. Nästa fest äger rum 26 maj med temat ”Vive La Riviera!”.

Label Days på Kvarteret, Styckmästargatan 10, Slakthusområdet
Stans nya sommarklubb Kvarteret, som öppnar i juni, satsar på elektroniska dagsfester under namnet Label Days. Första festen går av stapeln den 16 juni med Jeremy Olander, Henry Saiz, Marino Canal samt MOLØ.

Josefina, Galärvarvsvägen, Stockholm, Sverige