Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Milsvid utsikt på ny musikfestival i city

Nya musikfestivalen Spectrum arrangeras 50 meter över havet i centrala Stockholm
Nya musikfestivalen Spectrum arrangeras 50 meter över havet i centrala Stockholm
Arrangören Julio Chichelnitzky
Arrangören Julio Chichelnitzky.

Tre dansgolv med lokala och internationella musik-akter, panoramavyer över Stockholm och kapacitet för 1200 personer. Nu blir det gratis tak-festival i city.

ANNONS

Onsdagen 13 juni arrangeras stans nya musikfestival Spectrum, som huserar 50 meter över havet och bjuder på panoramavyer över huvudstaden. Det är takterrasserna TAK och Sthlm Under Stjärnorna (SUS) vid Brunkebergstorg som tillsammans bygger upp ett festivalområde med tre dansgolv och kapacitet för 1200 gäster. Dessutom är det gratis att gå in.

– Det finns ju en gångbro mellan terrasserna, så vi tänkte att det skulle vara kul att kunna bjuda på något riktigt unikt som dessutom är tillgängligt för alla. Tanken är också att detta ska bli ett återkommande koncept, säger Julio Chichelnitzky på TAK som tillsammans med Victor Sanchez på SUS står bakom satsningen.

Ett spektrum av musikstilar

Musikmässigt vill man, precis som namnet antyder, bjuda på ett brett spektrum av stilar. Det kommer vara ett visst fokus på disco och house, men det finns även ett dansgolv med mer urban musik. Totalt handlar det om 10 olika akter som kommer att spela under festivalen som pågår från 17 till midnatt.

– Missa inte den italienska duon Nu Guinea med sin mix av funk, disco och house, eller discjockeyn Esa Williams från Sydafrika som har med sig sångerskan Mim Suleiman. En annan cool grej är att Mount Liberation Unlimited kommer att göra en live-spelning, säger arrangören Julio Chichelnitzky.

Eftersträvar bredd

Julio Chichelnitzky fortsätter att berätta om musiken och bokningarna.

– Alla akter är väldigt noggrant utvalda, och vi eftersträvar bredd på alla plan. Vi vill inte bara boka det självklara utan även sånt folk inte har hört, eller sånt som de har hört men aldrig fått uppleva i Stockholm, säger han.

Har ni någon backup-plan om vädret sviker?
– Självklart. Vi har en stor inomhus-del redo om det skulle behövas, och en del av området är redan under tak. Dessutom har vi värmare om behovet skulle dyka upp, säger Julio Chichelnitzky som är en av personerna bakom den nya tak-festivalen Spectrum.

Tak, Brunkebergstorg, Stockholm, Sverige