Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Deras budskap: Kom naken, gå in gratis

 Joakim Äbb och Linus Nyström, Klubb Naket, Götgatan 99 (Stay)
Joakim Äbb och Linus Nyström, Klubb Naket, Götgatan 99 (Stay)

Nakenhet, hångelrum och dans till elektronisk musik. På lördag är det premiär för nya nattklubbsatsningen Klubb Naket på Götgatan.
– Dessutom bjuder vi på entrén om man klär av sig naken i garderoben, meddelar arrangörerna.

ANNONS

Nu på lördag, den 24 februari, är det premiär för en ny veckoklubb i källarlokalerna på Götgatan 99 som tidigare huserat technoklubben Vaket. Den nya klubben, som går under namnet Klubb Naket, vill bli en lekplats för vuxna där gästerna kan vara bekväma nog att göra vad de vill, med vem de vill.

– Vi tycker om att utmana och med denna satsning riktar vi oss till alla med ett öppet sinne som vill släppa taget om vardagslivet. Våra lokaler har gott om vinklar och vrår, eller ”hångelrum” som vi kallar det. Dessutom bjuder vi på entrén om man klär av sig naken i garderoben, säger Linus Nyström som står bakom klubben tillsammans med Damien Eie, Joakim Äbb och Eddie Eneqvist.

Frihet under ansvar

Linus Nyström berättar vidare om hur klubbens nyckelord är frihet och respekt. För att säkerställa gästernas välmående kommer det till exempel att finnas en kvinnlig extravakt som ska fungera som en brygga mellan gästerna och den ordinarie vaktstyrkan.

– Vi vill att alla ska kunna komma som de är och vara trygga i det. Vi kommer att arbeta väldigt aktivt för att skapa en bra och öppen miljö och vi har nolltolerans mot sexism och rasism, säger han.

Fakta

Redaktionen tipsar: Fem till alternativa klubbkvällar

Lyssna och dansa till ”dålig” musik på Sunkit ”Sunkit är en klubb som letar upp och lyfter fram udda, bortglömda och gärna lite knasiga skivor. Vi har funnits i 22 år och har blivit lite av en institution i Stockholms nöjesliv. Bli inte förvånad om människor du aldrig träffat plötsligt drar med dig i allsång till låtar som Ta tablett, Tänk att va lektyrfotograf och Det är så skönt att få tala med en häst”, säger Magnus Nilsson som står bakom klubben tillsammans med Burt von Bolton. Nästa datum: 5 april på Södra Teatern, Mosebacke Torg 1–3, Södermalm.

Nörda loss på Syntax Error ”Syntax Error är en klubb av nördar för nördar med fokus på retrospel och nördkultur. Här kan du umgås med likasinnade människor som brinner för sina specialintressen utan att skämmas. Umgås över några öl, spela brädspel, tv-spel och dansa till spelmusik och soundtracks från spel, film och tv-serier”, säger David Edström på Syntax Error. Nästa datum: 31 mars på H62, Hornsgatan 62, Södermalm.

Bli stjärna för en kväll på Kaffe, kaka och karaoke ”På Kaffe, kaka och karaoke möts man av queer gemenskap och en oerhörd sångglädje! Det blir ofta allsång, och den som besöker och är karaoke-ovan ska inte förvånas om hen själv till slut blir så sugen att hen går upp och sjunger en låt. På Kaffe, kaka och karaoke behandlas alla som att de är lika stora stjärnor som Whitney Houston”, säger Siri Hjorton Wagner som tillsammans med Iki Gonzalez Magnusson står bakom klubben. Nästa datum: 18 mars på Morfar Ginko, Swedenborgsgatan 13, Södermalm.

Upplev musikal­magi på Club Corner of the Sky ”Club Corner of the Sky är Stockholms oas för musikalartister. Här delar de etablerade artisterna scen med nya  stjärnskott. Den centrala punkten är en open mic där sångsugna får en chans att inta scenen tillsammans med klubbens professionella pianist. Högt i tak, festlig stämning och en unik upplevelse garanteras”, säger klubbchefen Johan Mörk. Nästa datum: 8 april i Scalateaterns källare, Wallin­gatan 34, Vasastan.

Påverka musiken på Special Order ”Vi är en semi­demokratisk mini­klubb där du har möjlighet att påverka vilket tema våra dj:s ska följa i sitt musikval – det kan vara ett tribute-set eller handla om låtar från ett visst årtal etc. Gästen på plats möts av en intim lokal, stans softaste ölbryggeri och ett förvånansvärt bra barljud. Räkna med lite trängsel och gung större delen av kvällen, berättar grundaren Bojan Lukic. Nästa datum: Ej bekräftat, men i regel första fredagen varje månad på Swedish Brewing, Regeringsgatan 71, City.

Techno och house på dansgolvet

Musikmässigt ligger tonvikten på techno och house. Linus Nyström berättar om hur det huvudsakligen kommer att handla om inhemska dj-bokningar, men att det även kommer att dyka upp utländska akter.

– Vi kommer att skapa bra förutsättnngar med bra musik i mysiga lokaler. Sedan är det upp till gästerna att skapa en bra vibb, dansa loss och hitta på saker i hångelrummen, säger Linus Nyström.

Varför startar ni det här klubben?
– Vi som arrangörer vill ta med oss våra tidigare erfarenheter och tillsammans skapa något nytt och spännande. Vi vill ta känslan av frihet från stans underground- och medlemsfester och nå ut till en bredare publik.

Vad tror ni grannarna kommer att säga?
– Vi hoppas att de kommer ner, tar av sig kläderna och hoppar in ett mörkt rum, säger Linus Nyström.

Götgatan 99, Stockholm, Sverige