Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Nakenklubben döper sexgunga efter känd pastor

Klubb Nakets intiativtagare och Pastor Ulf Ekman (t.h)
Klubb Nakets intiativtagare och Pastor Ulf Ekman (t.h)

Nakenklubben på Södermalm kritiserades av Södermalmskyrkan. Nu slår de tillbaka genom att installera en sexleksak som de dessutom kommer att namnge efter en känd svensk kristen profil.

ANNONS

Förra veckan skrev Allt om Stockholm om den nya nattklubben Naket på Götgatan 99. Arrangörerna berättade då om hur de ville att klubben ska bli en lekplats där gästerna kan leva ut sina fantasier i olika vrår och hångelrum. I lördags slog man upp portarna för första gången.

– Premiären gick strålande. Det var helt proppfullt och mer naket än vad vi hade vågat hoppas på, säger arrangören Linus Nyström.

Kyrkan kom på besök

Men redan dagen innan premiären fick klubben oväntat besök när personer från närliggande frikyrkoförsamlingen Södermalmskyrkan knackade på dörren.

– De sa att de inte ville ha den typ av verksamhet vi höll på med på Södermalm, berättar Linus Nyström.Det kyrkliga besöket, tillsammans med efterföljande kommentarer från Södermalmskyrkans pastor Lennart Torebring, har sedan dess fått stor spridning i både svensk och internationell press. Men Linus Nyström på Klubb Naket tar reaktionerna med ro.

– Vi ser det som någonting positivt. Vi är emot de traditionella strukturer där en hetero-man i maktposition bestämmer hur alla andra ska tycka och tänka, säger han.

Sexleksak får namn efter pastor

Till kommande klubblördag ska arrangörerna även installera en ”leksak” som de kommer att döpa efter en svensk före detta präst och pastor vid Livets Ord.

ANNONS

– Vi kommer att sätta up en sexgunga som ska heta Ulf Ekman. Dessutom bygger vi vidare på hångelkojorna och ändrar lite i garderoben säger Linus Nyström.

Han berättar även att ingen från Södermalmskyrkan är välkommen till klubbben.

Fakta

Hur var det på klubben?

Vi ringde upp en av besökarna från premiärkvällen på Klubb Naket.

Hur var det? 

– Klubben är ett bra initiativ och jag gillar den dekadenta idén. På premiären tycker jag dock att stämningen aldrig lyfte, och det var för många unga grabbgäng i fula bomullskalsonger.

Kommer du gå dit igen? 

Det finns potential om de tar in vassare dj’s och gästerna klär upp sig eller av sig mer, säger en kvinnlig besökare som vill vara anonym.

Götgatan 99, Stockholm, Sverige