Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Gagnef intar Stockholm när vuxenfestivalen Bleck Forest startar

Bleck Forest arrangeras vid Källtorpssjön i Hellasområdet
Bleck Forest arrangeras vid Källtorpssjön i Hellasområdet
Arrangören Peter Schröder driver till vardags restaurangen Bleck på Södermalm
Arrangören Peter Schröder driver till vardags restaurangen Bleck på Södermalm

En intim festival för vuxna livsnjutare som gillar fin natur och elektronisk musik. Så ser konceptet ut för nya satsningen Bleck Forest, som har kopplingar till den numer nedlagda Gagnef-festivalen.

ANNONS

Den 5-7 juli arrangeras stans nya festival Bleck Forest i skogen vid naturområdet Hellas i Nacka. Bakom den nya festivalen står en arrangörstrio med kopplingar till den nedlagda Gagnef-festivalen, men även till restaurangerna Bleck på Södermalm och Storstugan i just Hellas.

– Jag är såklart präglad av de 18 år som jag varit delaktig i Gagnef. Vi har dock ingen ambition att göra en ny likadan festival, men folk som gillade Gagnef-festivalen kommer nog inte att hata Bleck Forest, säger Peter Schröder som arrangerar festivalen tillsammans med Kalle Schröder och Jonas Björlin.

För vuxna livsnjutare

Peter Schröder berättar om hur de med Bleck Forest vill skapa en varm och intim festival där gästerna respekterar varandra och naturen.

– Med risk för att låta som en sur gammal åldersfascist så vill vi skapa en unik upplevelse för vuxna nyfikna livsnjutare som fortfarande uppskattar en riktigt bra och kreativ fest. Åldersgränsen kommer att ligga på 25 bast, säger han.

Elektronisk musik – men inget rave

Festivalen kommer att innehåll allt från musik, konst och byggnationer till mat och dryck. Detta första år beskriver arrangörerna som ”en aning förenklat” då det bland annat inte kommer att finnas några stora scener för livemusik.

– Musiken kommer att vara elektronisk och varierad. Vi låter olika kreativa gäng som vi gillar bygga upp, programlägga och äga varsin yta på festivalen. Men det kommer inte vara ett rave i skogen, såna finns det redan många av på somrarna, säger Peter Schröder på Bleck Forest.

Inte en festival för alla

Festivalen kommer att ha kapacitet för runt 1000 personer, och biljetterna släpps i slutet av april. Arrangören Peter Schröder berättar dock att man inte riktar sig till alla.

– Det kanske låter lite drygt, men vi vill känna och lita på vår publik. Till en början hoppas vi kunna fylla stället med våra vänner och deras vänner, säger han.

Varför har ni valt att arrangera detta i Hellas?
– Platsen kan inte bli bättre. Närheten till stan samtidigt som den ger känslan av att man är långt ute i naturen, och inga grannar i närheten som störs. Skogen med sina gläntor och klippor som leder ner till den vackra sjöstranden är en magisk plats att hänga i, säger Peter Schröder.

ANNONS

Kommer det vara en klassisk ”tält-festival”?
– Det kommer att finnas möjlighet att tälta, och vi hoppas att många gör det då vi tycker att det skapar en annan känsla av samhörighet och en djupare upplevelse. Vi kör igång hyfsat tidigt med yoga och softare vibbar, och kör på till sent på natten med en stadigt ökande festnivå.

Hellasgården, Ältavägen, Nacka, Sverige