Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Nedlagd nattklubb blir nytt kulturhus

Konsert på nya kulturhuset Hus 7 i Slakthusområdet
Konsert på nya kulturhuset Hus 7 i Slakthusområdet

En alternativ musikscen modell mindre, samt klubbkvällar och konstutställningar. Stans nya kulturhus Hus 7 har nu öppnat i nedlagda klubblokaler i Slakthusområdet.

ANNONS

I januari 2019 bommade nattklubben Fristaden i Slakthusområdet igen.

Nattklubben var från början en del av sommarsatsningen Kvarteret, men levde vidare som fristående klubb under hösten och vintern 2018.

VI satsar på live-spelningar

Linn Hutchinson

Efter stängningen har det varit tyst gällande lokalen, men nu återlanseras den under namnet Hus 7.

– Vi satsar framförallt på live-spelningar men även klubbkvällar och konst. Fokus ligger på all sorts alternativ musik och techno, säger Linn Hutchinson som är en personerna bakom satsningen.

Industriell känsla med betong och plåt

Under konsertkvällar kommer Hus 7 att kunnat ta emot ungefär 300 gäster. Linn Hutchinson berättar att det är extra kul att kunna erbjuda en mindre scen då detta är en bristvara i Stockholm.

– Dessutom är det ovanligt att den här typen av ställe finns kvar i stan. Hus 7 är rått och industriellt med mycket betong och plåt, säger hon.

Har redan öppnat

Verksamheten på Hus 7 är redan igång, och Linn Hutchinson har inga problem med att lyfta fram ett par höjdpunkter från det kommande programmet.

– Den 6 juni spelar indiegruppen This is Head tillsammans med post punk-bandet Cold Showers. Sedan kommer New York-baserade noise-rockduon Uniform och techno-akten Broken English Club den 10 juli. Vi har många grymma spelningar framöver, säger hon.

ANNONS

Det kommer att byggas mycket bostäder i Slakthusområdet framöver. Hur länge får ni ha kvar lokalen?
– Just nu har vi kontrakt till september 2020, men vi hoppas självklart på en förlängning, säger Linn Hutchinson på Hus 7.

Ni driver även konsertlokalen Slaktkyrkan i huset bredvid. Blir det några samarbeten?
– Absolut. Besöker man oss i sommar får man även möjlighet att hänga på vår fina utegård mellan Hus 7 och Slaktkyrkan, det vill säga sommarklubben Kvarteret.

Styckmästargatan 10, Johanneshov, Sverige