Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Stans nöjesmecka får ny somrig jätteklubb

Slakthusområdet fortsätter växa – med somrig jätteklubb.
Slakthusområdet fortsätter växa – med somrig jätteklubb.

Slakthusområdet fortsätter att växa som musik-, klubb- och kulturdestination. Nyligen presenterades den nya sommarklubben Kvarteret med kapacitet för över 2200 gäster.

ANNONS

De senaste åren har Slakthusområdet och de närliggande nöjessatsningarna vid Tele2 Arena gjort platsen till en populär musik- och klubbdestination. Här finns allt från nattklubbarna Slakthuset, Colosseum och Club Backdoor till evenemangslokalerna Kraken och Slaktkyrkan samt festivalerna Department och Stockholm Electronic Festival. I juni öppnar dessutom den nya sommarklubben Kvarteret i Slakthusområdet.

– Trots Sveriges åstadkommanden inom startup-världen, musik, mode och konst så har Sverige generellt och Stockholm i synnerhet inte en enda kulturell plattform som inkorporerar musik, konst, teater och ger dessa näring så de kan växa och utvecklas, säger Alex Drewniak, medgrundare och talesperson för gruppen bakom Kvarteret i ett pressmeddelande.

Ett kvarter med dans, musik och konst

Detta vill Kvarterets grundare nu ändra på. Satsningen ska enligt pressmeddelandet bli en sommarklubb med fokus på dans, musik, konst, film och teater med plats för över 2200 gäster fördelat på 2500 kvadratmeter. Platsen kommer att bestå av delarna Gatan, Torget, Fristaden och Kyrkan där de två förstnämnda är placerade utomhus. Verksamheten kommer att hålla öppet onsdag till söndag under 14 sommarveckor, med start i juni.

Som Berlin och New York

Bland Slakthusområdets nöjeslokaler är Slakthuset en populär destination för både hedonistiskt klubbande och somrigt takterrasshäng. Nattklubben öppnade redan 2011 och enligt driftchefen Makwan Goran finns det många fördelar med att driva klubb här.

– Här stör man inga grannar. Dessutom ligger ju Slakthusområdet rätt centralt för att inte vara i stan och påminner en del om städer som Berlin och New York, säger han.

Fler uteställen gynnar alla

Han fortsätter att berätta om hur det känns att se området utvecklas till något av ett musik- och klubbcentrum.

– Det är kul och känns som ett kvitto på att vi har lyckats sätta stället på nattlivskartan. Det är bra med mer rörelse i trakten vilket gynnar alla aktörer, säger Makwan Goran som är driftchef på Slakthuset.

Fakta

Det här är Kvarteret

Kvarteret är en skådeplats för musik, konst och teater i Slakthusområdet i södra Stockholm. Platsen består av två utomhusdelar och två inomhusdelar; Gatan, Torget, Fristaden och Kyrkan. Kvarterets sammanlagda gästkapacitet är över 2,200 personer. Under sin premiär-sommar agerar Kvarteret bland annat värd för den brittiska konceptuella konstnären Sean Roggs interaktiva teater The Waldorf Project, samt artister såsom Mall Grab, Ulwhednar, Jeremy Olander, Mr Scruff, Jackmaster med flera. Dörrarna öppnas i juni 2018.

Källa: Pressmeddelande
Slakthusgatan, Johanneshov, Sverige