Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Han gör ny nöjessatsning på Söder – i källaren på ett ölhak

Anders Olovsson är ny nöjesansvarig på Söderkällaren
Anders Olovsson är ny nöjesansvarig på Söderkällaren
Graffitikonstnären Ziggy står för väggkonsten i källaren
Graffitikonstnären Ziggy står för väggkonsten i källaren

Dj-spelningar, vernissager och karaoke-kvällar. Nu växlar "ölhaket" Söderkällaren upp och siktar på att bli en ny nöjesdestination.
– Men det ska inte bli för fancy utan stället ska fortfarande vara lite sunkigt och ruffigt, säger en ansvarig.

ANNONS

De flesta kanske associerar Söderkällaren på Tjärhovsgatan, ett stenkast från Medis, med billig öl, sliten inredning och en och annan reggae-dänga nere i källaren. Nu siktar man dock på att bli en nöjesdestination att räkna med.

– Källaren ska bli en plats för olika typer av musik, spontandans, karaoke, vernissager, standup och annat. Vi är redan igång med dj-bokningar onsdag till lördag, berättar Anders Olovsson som ansvarar för den nya satsningen.

Perfekt förfest-häng

Han berättar om hur han tycker att den ”nya” källaren är ett perfekt förfest-ställe innan helgernas nattliga klubbäventyr.

– Vi kör ju till 01, ligger bra till och har vettiga priser i baren. Men sedan vill vi såklart bjuda på happenings veckans alla dagar, säger Anders Olovsson.

Fint, men inte för fint

Lokalerna har redan fått sig en ansiktslyftning. Ett dj-bås har byggts, nytt ljudsystem installerats och väggarna håller på att smyckas av graffiti-legendaren Ziggy.

– Men det ska inte bli för fancy utan stället ska fortfarande vara lite sunkigt och ruffigt, säger Anders Olovsson på Söderkällaren.

Inte orolig för grannsämjan

Anders Olovsson hoppas att med detta initiativ kunna fylla en lucka i nöjesutbudet runt Medborgarplatsen, som de senaste åren förlorat en rad etablissemang. Och han är inte orolig över att störa grannarna.

– En våning upp kommer vi inte att köra musik utan där blir det lugnare häng. Nere i källaren går det att kräma på rätt bra utan att någon störs, säger han.

Portarna är öppna

Den nya satsningen har redan haft smygpremiär och planen framöver är att låta allt växa organiskt.

ANNONS

– Vi har inte så fasta ramar ännu så alla som har en kul idé är välkomna att höra av sig. Och självklart tycker jag att alla ska ta sig hit och kolla in stället, säger Anders Olovsson på Söderkällaren.

Söderkällaren, Tjärhovsgatan, Stockholm, Sverige