Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Nostalgi, hi-hats och sexiga chords”

Toofan Salehpour och Marlene Blennberger drar igång UK garage-klubb
Toofan Salehpour och Marlene Blennberger drar igång UK garage-klubb

Snart är det premiär för klubben Garage Sessions som vill väcka liv i musikstilen UK garage. Arrangörerna utlovar "nostalgi, hi-hats och sexiga chords", och hoppas på mycket dans och möten mellan olika klubbpubliker.

ANNONS

Den 9 februari är det premiär för klubben Garage Sessions som kommer att husera i källaren på Morfar Ginko, ett stenkast från Mariatorget.

Engelskt 90-tal

Precis som namnet antyder ligger fokus på musikstilen UK garage, en elektronisk dansgenre som uppkom i Storbritannien under 90-talet.

– Konceptet är så smalt att det inte ska råda några tvivel vad det handlar om, nämligen UK garage från 90-talet. Möjligen med undantag för något väldigt närliggande, säger Toofan Salehpour som tillsammans med Marlene Blennberger står bakom klubben.

Marlene Blennberger tar vid och berättar om varför hon älskar just den typen av elektronisk dansmusik.

– Den gör mig taggad och energisk, samtidigt som det känns ”vibeigt och smooth”. Sjukt funkigt som en vill dansa till direkt, säger hon.

Stor nyfikenhet från olika håll

Marlene fortsätter att berätta om hur klubben förhoppningsvis kan leda till nya möten mellan olika klubbpubliker.

– Det finns en stor nyfikenhet på UK garage från alla möjliga håll. Kanske främst från house, jungle och drum and bass-folk, som gissningsvis inte möts jätteofta annars, säger hon.

Ett växande intresse för UK garage

Toofan Salehpour tror att trenden med house och techno kan ha resulterat i att folk nu börjar uppskatta andra typer av elektronisk dansmusik.

– Det skulle inte förvåna mig om folk söker sig till lite mer ”off-beatiga” trummönster än det klassiska 4×4. Det dyker upp på diverse klubbar i Stockholm så jag tror helt klart att det kommer växa här i alla fall, säger han.

ANNONS

Återkommande koncept

Tanken är att Garage Sessions ska bli en återkommande klubbkväll. På premiären är det arrangörerna själva, under dj-namnen Marble och Toof, som står bakom skivspelarna.

– Vi är sjukt taggade. Förvänta er en massa nostalgi, hi-hats och sexiga chords, säger Toofan Salehpour.

Morfar Ginko, Swedenborgsgatan, Stockholm, Sverige