Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Operahuset förvandlas till technoklubb

En tjuvtitt på den nya pop up-klubben Loop som kommer att husera i operahuset
En tjuvtitt på den nya pop up-klubben Loop som kommer att husera i operahuset
Lokalen har högt i tak och rymmer cirka 300 gäster
Lokalen har högt i tak och rymmer cirka 300 gäster

I november är det premiär för en ny pop up-klubb med techno och house på Kungliga Operan. Men om du vill göra ett besök gäller det att inte ligga på latsidan – inte ens arrangörerna vet hur länge klubben blir kvar.

ANNONS

Lördagen den 4 november är det premiär för den nya pop up-technoklubben Loop som kommer att husera i Operahusets Brass Bar vid Karl XII:s Torg, ett stenkast från Kungsträdgården. Klubben kommer sedan att ha öppet varje fredag och lördag mellan 23-03, men enligt arrangörerna är det inte bestämt hur många helger klubben kommer att existera.

– Pop up-konceptet ger oss möjlighet att vara flexibla och vidareutveckla klubben i olika former framöver. Dessutom är det ju kul med en klubbupplevelse som man redan nu vet inte kommer existera för evigt, berättar Max Gylin som står bakom Loop tillsammans med Hampus Fritzdorf, Marcus Åsbrink och Alexander Fahlberg.

Handlar mer om känsla än stora dj-bokningar

Musikmässigt fokuserar klubben på techno och mörkare housetoner, och målet är att bidra med något nytt i huvudstadens uteliv.

– Det handlar mer om att skapa en känsla än om att boka de största dj-namnen. Grunden byggs av våra residents men ibland kommer kvällarna att förgyllas av mer etablerade techno- och house-akter, säger Max Gylin.

Mörkläggning och extra ljud

I lokalerna har det redan tidigare varit bar- och nattklubbsverksamhet i regi av Café Opera, men arrangören Max Gylin berättar att de kommer att göra en hel del förändringar inför premiären av Loop.

– Det är en cool och väldigt fin klubblokal med högt i tak och plats för ungefär 300 gäster. Vi kommer dock att skapa en helt ny känsla med mörkläggning och extra Funktion One-ljud.

Hur känns det att husera i det anrika operahuset?
– Det känns extra kul att få in vårt koncept just här, i ett så otippat sammanhang. Vi är nog rätt ensamma med en klubb som spelar techno och house i ett operahus, säger Max Gylin.

ANNONS

Vad kan gästerna förvänta sig under premiärkvällen?
– Självklart blir det något speciellt då allt är helt nytt. Vi känner oss säkra på att vi kommer att visa upp en klubb som sticker ut på många sätt. Kom dit och se efter själv.

 

Karl XII:s torg 3, Stockholm, Sverige