Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Han öppnar klubb med egen ingång på ”Cafét”

Payman flyttar in på Cafet.
Payman flyttar in på Cafet.

En elektronisk dansklubb med egen ingång på anrika Café Opera. Det är nöjesprofilen Payman Dehdezis nya klubbsatsning.
– Jag vill ta tillbaka det gamla och skapa en klassisk dansklubb i centrala Stockholm.

ANNONS

Fredagen 24 augusti är det premiär för stans nya elektroniska dansklubb Off Opera, som huserar i en egen del av anrika nattklubben Café Opera vid Kungsträdgården i centrala Stockholm. Bakom den nya satsningen står klubbprofilen Payman Dehdezi som tidigare drivit klubbar som F12, Laika och 2.35:1 på Berns.

Just nu finns det inga
klubbar som kör
elektronisk musik runt
Stureplan och i city,
och det vill jag ändra på.

Payman Dehdezi

– Det känns superkul att få arbeta med landets mest kända nattklubb. Off Opera kommer att vara en ”klubb i klubben” med egen ingång, och till en början kommer vi att köra varje fredag och lördag från 23 till 03, säger han.

Fakta

Tre till klubbsatsningar att se fram emot i höst:

 1. Dansa på ny klubb i ABF-huset Nya nattklubben SENSE huserar på ABF-husets andra våningsplan och stoltserar bland annat med stora panoramafönster mot Sveavägen. Här utlovas blandad musik och en upplevelse utöver det vanliga när det bjuds upp till dans varje fredag och lördag mellan 23–03.
  Premiär: 24 augusti.
  Adress: ABF-huset, Sveavägen 41, City.
 2. Topp-dj:s kommer till Berns Arrangören Monstera står bakom många av stans stora elektroniska bokningar de senaste åren. I höst lanserar de en återkommande klubbsatsning under kristallkronorna i stora salongen på anrika Berns. Förvänta er världs-dj’s inom house och techno.
  Premiär: Premiärdatum ej klart.
  Adress: Berns, Berzelii park, City
  .
 3. Ny after work-klubb på Söder Klubb-legendaren Daniel Savio (Kool DJ Dust) drar igång after work-klubben ”Goodie Bag” på Lilla Hotellbaren. Varje fredag mellan 18–22 blir det fullt ös från första låten när Daniel och gäst-dj’s spelar musik med fokus på 90-talsrap, reggae och soul.
  Premiär: 31 augusti.
  Adress: Lilla Hotellbaren (Scandic Malmen), Folkungagatan 50–52, Södermalm.

 

En klassisk elektronisk dansklubb

Payman Dehdezi berättar om hur klubben har en elektronisk musikprofil där både svenska och internationella dj’s och producenter kommer att stå för musikvalet.

På frågan om den nya klubben kommer att tillföra något nytt i Stockholms klubbliv blir svaret ”ingenting”.

– Snarare tvärtom. Jag vill ta tillbaka det gamla och skapa en klassisk dansklubb i centrala Stockholm. Just nu finns det inga klubbar som kör elektronisk musik runt Stureplan och i city, och det vill jag ändra på, säger Payman Dehdezi.

Payman Dehdezi, klubbprofil;allt om stockholm;ny klubbsatsning café opera;

Payman Dehdezi utanför Café Opera. Foto: Åsa Sommarström

Lokalerna görs om

Den nya satsningen Off Opera håller till i den delen av Café Opera som kallas för ”The Brass Bar”. Inför premiären utlovar klubbchefen Payman Dehdezi att uppgradera både ljus och ljus, samt göra om lokalerna.

– Jag och konceptdesignern Robert Bohman har stora planer för lokalen och vi kommer inte att kompromissa. Mer än så kan jag inte avslöja just nu, säger han.

Kan du skvallra lite om vilka dj’s gästerna kommer att få dansa till?
– På premiären den 24 augusti spelar Paramida från Berlin och Pjotr. Dagen efter är det dags för det första samarbetet med Sky City och Red Bull Music med Mark E från Storbritannien samt DJ Jacir. Fredagen den 31 augusti spelar Joel Mull.

Du har jobbat med de flesta av stans stora nattklubbs-aktörer. Vad är det som driver dig?
– Att skapa nya klubbar och koncept tillsammans med extremt kreativa människor är inget jag tröttnar på. Jag känner mig extremt privilegierad att få jobba med det jag gillar och är intresserad av, säger Payman Dehdezi.

Vad? Payman Dehdezis nya dansklubb Off Opera.

Premiär? Fredag 24 augusti, klockan 23.00– 03.00.

Var? Café Opera, Karl XII:s torg, City.


Café Opera, Karl XII:s torg, Stockholm, Sverige