Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Nu öppnar stans nya superklubb – i Bromma

Klubbchefen Kenneth Kenuna framför nattklubbslokalen på Masugnsvägen i Ulvsunda
Klubbchefen Kenneth Kenuna framför nattklubbslokalen på Masugnsvägen i Ulvsunda
Kenneth Kenuna berättar om hur klubben på 1500 kvadratmeter inrymmer två dansgolv
Kenneth Kenuna berättar om hur klubben på 1500 kvadratmeter inrymmer två dansgolv

Nu går några av stans mest erfarna festarrangörer samman och öppnar upp en ny stor klubbsatsning i Ulvsunda industriområde.
– Det är ett gammalt grossistlager som nu förvandlas till en helt unik klubblokal med två dansgolv, säger klubbchefen Kenneth Kenuna.

ANNONS

Just nu pågår förberedelserna för att i slutet av mars kunna öppna upp en helt ny nattklubb i storformat. Platsen är Ulvsunda industriområde i Bromma, och bakom den nya storsatsningen står en nybildad gruppering bestående av arrangörerna Tillsammans, Technostate och Linneagruppen.

– Det här är något Stockholm har saknat. En äkta warehouse-klubb som möjliggör fester med undergroundkänsla men med stora bokningar och nya spännanade koncept och visioner, säger klubbprofilen Kenneth Kenuna som är klubbchef, artistbokare och konceptutvecklare för den nya Bromma-klubben.

Grossistlager blir nattklubb

Kenneth Kenuna fortsätter att berätta om lokalen som är nästan 1500 kvadratmeter stor och där ett flexibelt tak gör att arrangörerna, beroende på bokning och koncept, kan välja mellan tolv meters takhöjd eller en mer akustik-optimerad lösning med fem meter till taket.

– Det är ett gammalt grossistlager som nu förvandlas till en helt unik klubblokal med två dansgolv. Det finns massor av space där vi kan bygga visuella världar på en helt annan nivå än på andra ställen i stan. Vi ser lokalen som ett enda stort canvas där vi kan få utlopp för vår kreativitet, säger klubbchefen Kenneth Kenuna.

Samarbeten med brittisk storklubb

Till en början kommer den nya nattklubben, som går under namnet Linneas Warehouse, inte att ha öppet varje helg utan endast vid utvalda tillfällen.

– Under våren siktar vi på att ha ett till två stora evenemang i månaden. Vi kommer regelbundet att arbeta tillsammans med den brittiska klubben Ministry of Sound, plus att det blir stora fester med den internationella eliten inom både techno och psytrance. Till sommaren räknar vi dessutom med att ha öppet varje helg, säger Kenneth Kenuna.

Snart dags för premiär

Premiären sker redan den 31 mars då en techno-legendar kommer på besök.

– Det blir en fest under Ministry of Sound-flagg med techno-ikonen Sven Väth som kommer köra ett renodlat vinylset på tre skivspelare. Dessutom blir det fler internationella och lokal akter samt superduktiga vj’s som skapar en visuell fest, berättar Kenneth Kenuna.

Masugnsvägen 28, Bromma, Sverige