Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Martin ordnar schlagerfest på 424 kvadrat

Martin Edlund ordnar melodifestival-fest på hotell. Mello-Martin.
Martin Edlund bjuder hela stan på Mellofest.

Martin Edlund hade planerat en glammig Mellofest i sin lägenhet i samband med finalen, men insåg snart att hans 36 kvadrat var en begränsning. Nu bjuder han in till fest i en replika av sitt vardagsrum – på 424 kvadrat.

– Jag har haft Melloevent hemma hos mig i olika former under åren. I år var jag på gång att göra något igen, men jag bor på 36 kvadrat och det har ju sina begränsningar, säger han.

Det var när Martin Edlund som jobbar på Clarion Hotel i Stockholm delade sitt dilemma över en lunch med kollegorna som VD:n erbjöd honom att använda hotellets bankettsal.

Vill skapa känslan av en hemmafest

Nu jobbar Martin Edlund hårt för att skapa mellomagi i lokalen, tanken är att den ska förvandlas till en replika av hans eget vardagsrum den 11 mars.

– Någon gång när vi varit ute på lokal när det varit final har det ofta blivit lite halvtrött, det har inte blivit någon succé. Det saknades hemmafestkänsla, så nu ska vi göra om bankettsalen till ett gigantiskt vardagsrum och bjuda in alla vi känner och alla som vill komma, säger Martin Edlund. Känslan vi vill framkalla är en stor version av mitt vardagsrum. Vi får se hur look-a-like det blir.

Schlagerförvandling i glitterstudion

Kvällen till ära har han även bjudit in den kunniga trion Mathilda Ed, Lena Myhre och Carl Otto Berg från Schlagerpeppen som tillsammans har åkt land och rike runt för att uppleva Melodifestivalen och Eurovision och intervjuat artister.

I deras glitterstudio kommer gästerna att kunna bli schlagerförvandlade.

– Innan portarna slår upp kommer de att finnas här och hjälpa alla som vill att glittra loss lite extra, säger Martin Edlund.

Uppsnack med Schlagerpeppen och Idol-Jesper

Och tillsammans med Jesper Petersson, som tog sig till en femteplats i 2016 års upplaga av tv-serien Idol, och Martin Edlund själv kommer schlagertrion att hålla ett uppsnack inför finalen.

Från klockan 18.00 kommer deltävlingar och finalister att diskuteras och så blir det givetvis en framåtblick på Eurovision.

– Det blir en liten talkshow, där vi snackar ihop oss om favoriterna som Schlagerpeppen och gästerna har, säger Martin Edlund.

Mellofinal på storskärm och egen röstning

Ett par timmar senare blir det Mellofinal på storskärm och dessutom en röstning på plats, parallellt med sändningen, där det finns chans att vinna fina priser.

Sedan fortsätter festen på dansgolvet där det bjuds på en mix av schlagervärldens bästa låtar.

Alla är välkomna

– Mello är så mycket mer än bara bidragen. Det är kärlek, glädje, passion och gemenskap. En blandning av härligt passionerade människor, säger Martin Edlund om receptet på en lyckad Mellofest.

Och alla är välkomna. Men det går inte att förboka så den som vill vara med får se till att vara på plats i tid för att knipa en plats i soffgrupperna.

Tid: Lördagen, 11 mars, klockan 18-00. Plats: Clarion Hotel, Ringvägen 98

Här kan du attenda eventet på Facebook.
 

Ringvägen 98, Stockholm, Sverige