Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ordnar 15-timmarsfest med badtunna och bastu

Så här kan det se ut när Moxy fixar fest
Så här kan det se ut när Moxy fixar fest
Anna Högkil från Moxy
Anna Högkil från Moxy
Aaron Eklöf från Technobastun
Aaron Eklöf från Technobastun

Med Pride-firandet runt knuten arbetar stans nöjes-etablissemang febrilt med att förbereda inför årets festligheter. Allt om Stockholm har tagit ett snack med ett par arrangörer, och tipsar dessutom om de hetaste Pride-festerna.

ANNONS

Mellan den 27 juli och 5 augusti arrangeras EuroPride i Stockholm och som vanligt när det vankas Pride-tider så satsar många av stans nattklubbar stort på hbtq-vänliga fester och klubbar. En av arrangörerna som slår på stora trumman är Anna Högkil som tillsammans med Anna Ung driver ”flatklubben” Moxy.

– Våra fester är öppna för alla men publiken består av 98% lesbianer. På Pride kommer vi att fixa fest tre dagar i rad på olika ställen runt om i Stockholm, berättar Anna Högkil.

”Våra gäster är de bästa i hela världen”

Moxy drar igång festligheterna 1 augusti på partybåten Patricia. Dagen efter flyttar man till Café Opera för att sedan avsluta med en stor fest på Kägelbanan den 3 augusti.

– Det kommer att bli massor av folk, bra musik och en och annan överraskning. Våra gäster är de bästa i hela världen så när vi kör så kommer stämningen vara pepp från början till slut, säger Anna Högkil på Moxy.

Technobastun skrämmer bort gäster

En annan arrangör som satsar på Pride är Aaron Eklöf som driver klubben Technobastun. Det som började som en svettig undergroundklubb på Södermalm är nu ett rörligt koncept med klubbkvällar på olika platser i stan. Den 28 juli förvandlar man sommarklubben Kvarteret vid Slakthusområdet till ”Technobastuns alternativa Pridë-park”.

– Hos oss blir det maxad nivå på både musik och upplevelse med tema ”nedlagd nöjespark”. En del kommer att bli bortskrämda, men man får väl se det som ett naturligt urval för de gäster som inte pallar trycket, säger Aaron Eklöf.

Bastu, badtunna och mysrum

Aaron beskriver hur Kvarterets olika dansgolv, lokaler, gångar och utomhusområden passar perfekt till den här festen. Utöver dans till elektronisk musik kommer gästerna även kunna basta, bada i badtunna eller besöka mysrum. Festen pågår dessutom i hela 15 timmar, från 14 till 05.

– Vi kommer att ha shower, mat, sockervadd och solstolar så det går att vara här från början till slut. Det kommer att finnas omklädesbås så man kan ta på sig aftondressen eller sitt harness när mörkret slår till. Det blir ”kinky, sweat and disco”, säger Technobastuns Aaron Eklöf.

ANNONS
Fakta

Flera heta Pride-fester

CLEAN festival. Onsdag 1 augusti till söndag 5 augusti på Berns
Navid Kabiri & Clean Group Sweden huserar på Berns och bjuder på fullt ös i dagarna fem. Olika tema-fester varje dag, men alltid storskaliga produktioner och hög stämning.

Pride Pool Party. Onsdag 1 augusti på Selma City Spa/Clarion Hotel Sign
Från avslappnat spa till ett pool party under bar himmel med drag race, drinkar, mat och fest. I dj-båset står namn som DJ Pamela och DJ Gretchen.

Underklädesfesten. Torsdag 2 augusti på Debaser
Den moderna klassikern Underklädesfesten fyller tio år och firar med stor fest på Debaser. Det blir två dansgolv och musik från bland andra Petter Wallenberg och Per QX.

Absolutely 90’s LIVE: Leila K. Fredag 3 augusti på Club Backdoor
90-talsklubben Absolutely 90 intar gayklubben Backdoor och bjuder på ett intimt klubbgig av ingen mindre än Leila K. Basic Element finns på plast som support, och i dj-båset står Anders Olsson

The Pride Circus XL. Lördag 4 augusti på Münchenbryggeriet
1500 kvadratmeter Pride-galenskap med akter som Boney M (med originalmedlemmen Maizie Williams) på scenen. Dessutom en drös dj’s och annat skoj.

Stockholm, Sverige