Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Politikerna om nya klubbplatser: ”Vinterviken spännande”

Dennis Wedin tycker Vinterviken låter som ett intressant förslag för nattklubb.
Av läsarnas förslag så tycker Dennis Wedin (M) att Vinterviken låter extra intressant.

Vi bad Allt om Stockholms läsare att lista platser i Stockholm som skulle bli grymma nattklubbar. Vissa har större chans att bli verklighet än andra.
– Vinterviken låter särskilt spännande och jag kommer att be Fastighetskontoret kolla närmare på vad som kan göras där, säger Dennis Wedin (M).

ANNONS

Att vår huvudstad behöver fler klubblokaler är enligt många ett faktum. Den åsikten delar även Dennis Wedin (M) som är bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. Han ansvar bland annat för stadens fastigheter och meddelar att han kommer att vidta konkreta åtgärder efter att ha läst läsarnas förslag.

– Jag tycker detta är spännande förslag på hur vi kan få ett bättre nattliv i Stockholm. Vinterviken låter särskilt spännande och jag kommer att be Fastighetskontoret kolla närmare på vad som kan göras där, säger han.

Liljeholmsbadet för gammalt

Andra lokaler är det mer kört för. Som Liljeholmsbadet som enligt Dennis Wedin är för gammal och där staden letar efter en privat aktör. Och platser som staden inte äger har man svårt att påverka, säger han.

– Men det är ju absolut relevant för kommunen att hela tiden kolla på om fastigheter eller områden har bättre potential.

Jag välkomnar alla kreativa idéer

Jonas Naddebo, kultur- och stadsmiljöborgarråd

Naddebo vill se mer nattliv

Även kultur- och stadsmiljöborgarrådet Jonas Naddebo (C) välkomnar kreativa idéer. Han berättar att just nattlivet är en fråga som ligger honom varmt om hjärtat och att mer nattliv skapar arbetstillfällen, gör staden mer attraktiv och även tryggare. Men några konkreta platser där han vill se mer nattliv vill han inte ge.

– Jag välkomnar alla kreativa idéer. Både jag och mitt parti har länge förespråkat att att använda outnyttjade platser för kulturella ändamål som till exempel nattklubbar, säger Jonas Naddebo och förtydligar politikens roll i sammanhanget:

ANNONS

– Vi ska inte driva klubbar. Däremot arbetar vi för att skapa bra förutsättningar. Vi bjuder in till samtal mellan klubbaktörer och fastighetsägare, arbetar för bättre tillståndshantering och ser till att vara möjliggörare istället för stoppklossar.

Stockholm, Sverige