Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Klubbguide: Prova en annorlunda utekväll

Syntax error
Syntax error, en annorlunda klubb.
Kaffe, kaka och karaoke
Karaokekväll med Kaffe, kaka och karaoke.

Testa på livet som musikalstjärna, dansa till tv-spelsmusik eller upplev extravaganta burlesk-shower. Skippa det vanliga nattklubbsbesöket och upplev något annorlunda på en av stans alternativa klubbkvällar.

ANNONS

De flesta utekvällar följer ofta ett mönster. Kanske blir det förfest med goda vänner, utgång och dans på stammishaket följt av lite nattmat innan det är dags för hemgång. Men varför inte bryta mönstret och testa något nytt?

Allt om Stockholms klubbreporter Mats Wurnell kollade läget med några av stans alternativa klubbkvällar för att ta reda på vad de har att erbjuda, och hur en utekväll kan se ut på just den klubben.

Karaokekväll med Kaffe, kaka och karaoke

– På Kaffe, kaka och karaoke möts man av queer gemenskap och en oerhörd sångglädje! Det blir ofta allsång, och den som besöker och är karaoke-ovan ska inte förvånas om hen själv till slut blir så sugen att hen går upp och sjunger en låt. På Kaffe, kaka och karaoke behandlas alla som att de är lika stora stjärnor som Whitney Houston, berättar Siri Hjorton Wagner och Iki Gonzalez Magnusson som står bakom klubben.
Nästa datum: 14 oktober på Morfar Ginko, Swedenborgsgatan 13

Upplev musikalmagi på Club Corner of the Sky

– Club Corner of the Sky är Stockholms oas för musikalartister. Här delar de etablerade artisterna scen med nya stjärnskott. Den centrala punkten är en open mic där sångsugna får en chans att inta scenen tillsammans med klubbens professionella pianist. Högt i tak, festlig stämning och en unik upplevelse garanteras, säger klubbchefen Johan Mörk.
Nästa datum: 5 november i Scalateaterns källare, Wallingatan 34

Nörda loss på Syntax Error

– Syntax Error är en klubb av nördar för nördar med fokus på retrospel och nördkultur. Här kan du umgås med likasinnade människor som brinner för sina specialintressen utan att skämmas. Umgås över några öl, spela brädspel, tv-spel och dansa till spelmusik, chiptunes och soundtracks från spel, film och tv-serier, säger David Edström på Syntax Error.
Nästa datum: Lördag 28 oktober blir det Halloween-fest på Bryggarsalen, Norrtullsgatan 12 N

Påverka musiken på Special Order

– Vi är en semidemokratisk miniklubb där du har möjlighet att påverka vilket tema våra dj’s ska följa i sitt musikval – det kan vara ett tribute-set eller handla om låtar från ett visst årtal etc. Gästen på plats möts av en intim lokal, stans softaste ölbryggeri och ett förvånansvärt bra barljud. Räkna med lite trängsel och gung större delen av kvällen, berättar grundaren Bojan ”Boj lucki” Lukic.
Nästa datum: Fredag 6 oktober på Swedish Brewing, Regeringsgatan 71

Släpp loss burlesk-drömmarna på Fröken Frauke

– På burlesk- och kabaretklubben Fräulein Frauke möts man av en uppsjö vackra, galna och uppklädda människor. Gränsen mellan gäst och artist suddas ut med liveshower, jazz, mingel och dans. Här dansar en morfar med en ung, queer ”club kid”, och en kändis med en tvåbarns-morsa. Vi är en samlingsplats för dekadens och människor som vill ha ut något ”mer” av sin utekväll – för burlesken är långt från jantelagen och ”landet lagom”, säger arrangören Felicia Bichard.
Nästa datum: Fräulein Frauke producerar den 13-14 oktober The International Stockholm Burlesque Festival på Nalen, Regeringsgatan 74

Stockholm, Sverige