Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Han fixar ny reggae-lounge på Söder

Ashman är arrangören bakom Soundkilla Reggae Lounge
Ashman är arrangören bakom Soundkilla Reggae Lounge

I helgen är det premiär för en ny reggae-satsning på Södermalm.
– Vi hoppas på en mixad crowd med allt från musikintresserade människor från Söder till hardcore reggae-nördar, säger arrangören Ashman.

ANNONS

Lördagen den 7 juli är det premiär för den nya satsningen Soundkilla Reggae Lounge som varje vecka kommer att husera en trappa ner på Söderkällaren på Tjärhovsgatan. Här, ett stenkast från Medborgarplatsen, vill man skapa en social mötesplats med fri entré för en blandad publik som uppskattar riktig reggae-musik.

– Vi hoppas på en mixad crowd med allt från musikintresserade människor från Söder till hardcore reggae-nördar, säger arrangören Ashman som sedan tidigt 2000-tal drivit konceptet Soundkilla som står bakom fester, klubbar och radioshower samt en butik med reggae-fokus på St Eriksgatan.

En dröm som går i uppfyllelse

Ashman berättar om hur han länge har drömt om att dra igång något som Soundkilla Reggae Lounge, och om hur Stockholm har saknat ett liknande koncept.

– Ute på klubbarna blandas reggae-musiken ofta med andra stilar som afrobeat och hiphop. Här vill vi fokusera på reggae, och kanske mer specifikt den musik som inte spelas på klubbarna utan låtar som passar bättre i en bar- och lounge-miljö, säger han.

Vinylkvällar planeras

Det finns även planer på specialkvällar med olika tema-områden inom reggae-musiken. Det kan handla om allt från olika typer av reggae till musik från olika tidsepoker. En gång i månaden kommer det även vara ”vinyl night” där kvällens dj’s spelar 100% vinyl.

– Det finns enormt mycket gammal reggae som inte finns digitalt. Mycket av den musik som släpptes för länge sedan på små Jamaicanska skivbolag finns bara på vinyl, berättar Ashman som står bakom Soundkilla Reggae Lounge.

Södermalm är den perfekta platsen

Han fortsätter med att beskriva varför Söderkällaren är den perfekta platsen för den nya satsningen.

– Det är en härlig källare med mjukt och bra ljud. Det är inte ”too fancy” och här finns en ödmjuk vibb som jag gillar. Södermalm är den perfekta platsen för Soundkille Reggae Lounge, säger Ashman.

ANNONS
Fakta

Mer reggae i helgen

Sthlm Reggae Klubb. Lördag 7 juli på Bonden Bar
Roots, reggae, rub-a-dub, soca och dancehall i regi av Sthlm Reggae Klubb med vänner.

Sunday School. Söndag 8 juli på Slakthustaket
Terrasshäng och tropiska beats av t.ex. Håll Käften och Dansa, DJ Erykah och Uncle Eric.

Söderkällaren HB, Tjärhovsgatan, Stockholm, Sverige