Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

”Roligt att få dricka grogg till frukost”

Oscar Högberg, Mr French.
Oscar Högberg på Mr French, en av stans dagsfestgiganter.

Att ta vara på dygnets tidiga timmar kan kännas svårt för en festande nattuggla. Så den senaste trenden med att festa på dagen i stället för natten kommer som en bra nyhet för stans klubbfolk.
– Det är alltid lite extra spännande och roligt att få dricka grogg till frukost, säger Oscar Högberg på Mr French.

Dagsfesternas popularitet har ökat dramatiskt de senaste åren och speciellt under årets varmare månader. 

Oscar Högberg är barchef på Mr French och är med och planerar flera av ställets dagsfester i sommar. Han menar att festerna på dagen oftast är mycket mer uppskattade då de bryter lite mot vanliga rutiner vilket gör det exotiskt. 

– Internationellt sett är det inte alls lika ovanligt med dagsfester. Jag tror det bara är Stockholm som blir mer och mer internationellt. Det finns ju bara fördelar med att ha en fest mitt på dagen. Det är ju alltid lite extra spännande och roligt att få dricka grogg till frukost till exempel. 


Bästa barerna för en drink i solnedgången

Stans bästa sommarklubbar – så satsar de i år


Är dagsfest egentligen bara en ursäkt för att få dricka på dagen?

– Både ja och nej. Alla vet ju hur roligt det är att få ta en drink när man kommer till Arlanda innan man åker på semester. Oavsett tid på dygnet känns det avkopplat och accepterat.

Vad tycker du gör en dagsfest riktigt bra?

– När folk går på dagsfest förväntar de sig oftast lite mer i och med att de går utanför sin comfort zone. Så en hemlig artist, lite mat, en rolig aktivitet eller något annat som inte riktigt finns på nattklubbar är en bra krydda.

Fakta

Tre tips: Här festar du dagtid

Klassiska dagsfester på Kåken

På Kåken är man vana dagsfestfixare och kommer att styra flera fester under sommaren. Ni som varit på dagsfester här tidigare vet att det gäller att komma i tid om man vill komma in då Kåken är kända för att leverera en svettig och peppig feststämning från början till slut. Den 17/6 är nästa dagsfest – då kan du förvänta dig feta dj:s, sommarstämning och överraskningar. Men glöm inte osa på Facebook – annars kommer du inte in. 

Adress: Regeringsgatan 66, Norrmalm
https://www.facebook.com/events/720217678139795/

Gigantiska fester med tema på Mr French

Med sin stora uteservering och utsikten mot vattnet är Mr French det ultimata stället för sommarens största dagsfester. I dagsläget är hela tio fester inplanerade med olika arrangörer och teman varav den första gick av stapeln i början av maj. Dagsfesten hade då brasilianskt tema och lockade hundratals festsugna stockholmare. Nästa fest är den 3:e juni där samma peppiga och galna stämning utlovas.

Adress: Tullhus 2, Skeppsbron, Gamla stan
https://www.mrfrench.se

Avslappnat i skön miljö på Ling Long

Restaurangen Ling Long har en av stans charmigaste innergårdar och här kommer hållas några riktigt sköna dagsfester under sommaren. Trots att gården har plats för hela 250 gäster råder en intim och avslappnad atmosfär med dj:s, goda cocktails och smarrigt käk. Ling Longs gård och deras dagsfester lockar med andra ord ett klientel som uppskattar partaj men inte nödvändigtvis helt galna dagsfester där man inte kan prata i normal ton.

Adress: Riddargatan 6, Östermalm
http://www.ling-long.se/start

Dagsfesta i två dagar

För fjärde året i rad kör restaurangen Sixten & Frans  tvådagarsfestivalen Neighborhood crush på en del av Fridhemsgatan. På plats kommer det finnas barberare, långbord, tatuerare, farmers market, en stor scen med DJ:s och livemusik. Dessutom kommer man kunna beställa cocktails och andra drycker på temabarerna som finns på plats. Detta året är datumet 2-3 juni och det kommer vara fullt ös från förmiddag till kväll – så räkna med två dagars aktivt dagsfestande.

Adress: Fridhemsgatan, Kungsholmen
https://www.facebook.com/events/1553483268023785/

Mr French, Stockholm, Sverige