Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Så satsar stans sommarklubbar

Stora ytor, palmer och sjöutsikt på Josefina
Sommaren på Josefina

Dagsfester, lounger, livemusik och party på terasser och tak – stans sommarklubbar är laddade till tänderna inför årets säsong.

ANNONS

Med sommaren runt hörnet är det nu dags för stans sommarklubbar att öppna upp sina portar. En av stans mest populära klubbar sommartid är Slakthustaket som stoltserar med en 600 kvadratmeter stor terrass med både barhäng och dans.

Vi hoppas på en varm
och solig sommar med
massor av galenskaper.

Makwan Goran

– Det känns underbart att sommaren är på ingång. Vi hoppas på en varm och solig sommar med massor av galenskaper, säger Makwan Goran på Slakthustaket.

Tropisk dagsfest

Han berättar också att de som vanligt satsar på en mix av klubbar och musikstilar. Fredag- och lördagkvällar ska dedikeras till den elektroniska musiken, medan söndagarna bjuder på tropiska dagsfester med klubben Sunday School. Dessutom blir det vardagsfester med allt från psytrance till pop.

– Vi kommer även att ha ett eller två rum öppna inne på Slakthuset med annan musik än på taket. Dit kan man även gå om man känner sig lite frusen, säger Makwan Goran.

Fler palmer

Inför sommaren har de även snickrat och fixat en hel del på den stora terrassen.

– Vi har byggt om dj-båset som vi kommer att klä in med växter och ny belysning. Även baren kommer att kläs med växter och blommor. Sedan har vi uppdaterat både ljus och ljus, samt langat upp fler palmer, säger Makwan Goran.

ANNONS

Andra säsongen på Kvarteret

Ett stenkast från Slakthuset och Slakthustaket hittar vi nykomlingen Kvarteret som i år öppnar upp för en andra säsong. Även här satsas det mest på den elektroniska musiken, även om det också ges utrymme åt andra musikstilar. Dessutom lockar arrangörerna med ny dekor, ett nytt dansgolv och mycket annat.

Ännu mer utomhus

På klassiska Trädgården firar man 10 år under Skanstullsbron. Här är bredd ett av ledorden, vilket innebär satsningar med allt från indiepop och rock till hiphop och klubbmusik.

En annan klassisk, somrig och populär klubbadress är Fredsgatan 12 och F12 Terrassen. Här satsas det på fest sju dagar i veckan, och siktet är inställt på att med ett brett och blandat musikutbud locka gäster från hela Stockholm.

Lounge på Josefina

På Djurgården, ett stenkast från Djurgårdsbron och Nordiska museet, hittar vi sommarklubben Josefina. Här är man stolta över att ha skapat ”utomlands-känsla” med stora loungeytor, palmer och sjöutsikt.

Vill man få en känsla
av att vara utomlands
en stund så är vi
stället att besöka.

Kevin Hanna

– Vi riktar oss mot en mogen och medveten publik som gillar en avslappnad stämning med goda drinkar i en tropisk miljö, säger Kevin Hanna på Josefina.

Josefina har öppet varje dag under sommaren från 11 till 01 med allt från after beach-häng till aw-satsningar med både dj:s och liveband.

– Vi har ett läge i Stockholm som är svårt att slå. Vill man få en känsla av att vara utomlands en stund så är vi stället att besöka, säger Kevin Hanna.

Konfetti på dagsfesterna

Josefinas omtalade dagsfester återkommer även i år, och här utlovas konfetti, rökgranater, kända dj:s och artister. Och på Josefina är sommarpeppen total.

– Det har varit en lång vinter men nu är sommaren äntligen här, och efter förra årets pangväder så är vi verkligen taggade på att göra denna säsong ännu bättre.

Josefina, Galärvarvsvägen, Stockholm, Sverige