Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Satsningen växer: Festivalen Bleck Forest återvänder 2020

Naturnära festande på Bleck Forest 2019.
Naturnära festande på Bleck Forest 2019.

Liveakter, dj:s och dans kombinerat med naturupplevelser, bastubad och yoga. Festivalen Bleck Forest återvänder till Hellasgården nästa år.
– Vi tycker verkligen att den här typen av evenemang behövs, säger arrangören Peter Schröder.

ANNONS

Festivalen Bleck Forest, som arrangerades för första gången i somras, återvänder till Hellasgården i Nacka den 2-4 juli 2020.

– Det känns fantastiskt, för vi tycker verkligen att den här typen av evenemang behövs, och det finns så mycket tankar och idéer om hur platsen kan utnyttjas, säger Peter Schröder som arrangerar festivalen tillsammans med Kalle Schröder och Jonas Björlin.

Bleck Forest i Hellasgården.

Premiärfestivalen i somras. Kusinerna Kalle och Peter Schröder, med kopplingar till både Gagnef-festivalen och restaurang Bleck på Södermalm, utgör två tredjedelar av arrangörstrion.

Musik, natur och bastubad

Gänget bakom Bleck Forest beskriver sin skapelse som en boutiquefestival för ett något äldre publik, med möjlighet att kombinera musik och dans med naturupplevelser, mat och aktiviteter som yoga och bastubad. Arrangörerna beskriver sommaren premiär-festival som mycket lyckad.

– Platsen var perfekt för en intim festival i naturen, och nu vet vi att det finns en stor efterfrågan för den här typen av festival för vuxna som inte blivit tråkiga ännu, säger Peter Schröder.

Vill växa och förbättras

Mycket på Bleck Forest kommer att vara sig likt även nästa år, men samtidigt vill man växa och förbättras.

ANNONS

– Utan att avslöja för mycket så är planen att göra ytan lite större, få in lite fler gäster, ha en ordentlig livescen och ett ännu mer varierat utbud, säger Peter Schröder.

Bleck Forest i Hellasgården.

Bleck Forest i Hellasgården.

Både live-scen och dansgolv

Musikmässigt blir det alltså en blandning av dj:s och live-akter från både Sverige och utlandet. Jonas Björlin är musikansvarig och berättar om hur de tänker gällande genres och musikutbud.

– På live-scenen tänker vi allt från lite jazzigare till orientaliskt, från folkligt till synthigt och från studsigt till stillsamt vackert och gåshud, säger han.

Även festivalens olika dansgolv kommer att bjuda på olika musikstilar.

– Här kan gästerna förvänta sig allt mellan house, disco, afro house och electro ner till mer skogiga pulserande beats, mossigt och mer organiskt, säger Jonas Björlin som bossar över musiken på Bleck Forest.

Bleck Forest 2020 går av stapeln på Hellagården den 2-4 juli 2020. Ett antal early bird-biljetter finns att köpa redan nu på bleckforest.se. Åldergränsen är 25 år.

Hellasgården, Nacka, Sverige