Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Sista natten på Nobelberget

Sista kvällen på Nobelberget ska bli något extra.
Sista kvällen på Nobelberget ska bli något extra.

30 dj:s, dystopisk feststämning och liveband. Nobelberget ger allt sista kvällen innan lokalerna rivs.

Den 12 januari går Nobelbergets sista fest någonsin av stapeln. Och på upploppet ger man allt och lite till: Liveuppträdanden, fyra gästande festivaler, över 30 djs och en dystopisk begravningsceremoni med torra begravningskakor är något av det som väntar de sista besökarna.

–  Det som jag tror har varit unikt med Nobelberget är att vi, utifrån små förutsättningar, har kunnat skapa någonting som fyllt ett tomrum i Stockholm, dels genom att vara Sockholms största konsertlokal för klubbspelningar men också genom att vara en unik plats med högt i tak och vågat pröva nya grepp och konstant förändrats, säger Martin Lagerberg, VD på Nobelberget i en kommentar.

Nobelberget lovar extra allt en sista gång

Nobelberget lovar extra allt en sista gång

Nobelberget lovar extra allt en sista gång

Nobelberget lovar extra allt en sista gång

Flyttar eventuellt till Slakthusområdet

Vart verksamheten tar vägen sen är inte klart. Planen är  flytta konsert- och klubbverksamheten till Slakthusområdet, medan andra delar av verksamheten stannar kvar i Sickla.

 

Fakta

Kulturhus och flyktingboende

Nobelberget var  tänkt att bli en tillfällig klubbarena. Men i september 2015 när frågan om transitboendet dök upp via Refugees Welcome Stockholm gjorde den akuta situationen på Centralstationen i Stockholm att planerna på att öppna Stockholms nya kulturkluster lades på is. Istället om till att bli tillfälligt husrum för människor på flykt.

Efter att Stockholms stad tog över, flyttade transitboendes till annan plats. Då öppnade till slut Nobelbergets dörrar för konserter och andra evenemang. I takt med att hyreskontraktet sedan förlängdes övergick verksamheten från en provisorisk plats till att bli en sorts kulturhus som arrangerat spelningar, klubbar marknader och konstprojekt.

Nobelberget, Sickla industriväg, Nacka, Sverige