Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

De vill skapa oväntade dansgolvsupplevelser

Från vänster: Jesper Bäckström, Love Garpendal, Tyson Strauss, Jakob Engwall och Alexander Waxin
Jesper Bäckström, Love Garpendal, Tyson Strauss, Jakob Engwall och Alexander Waxin

Nya och oväntade dansgolvsupplevelser utlovas när nya klubbsatsningen Marble House har premiär på anrika Café Opera. I dj-båset står bland andra Olof Dreijer från The Knife.
– Varje klubbtillfälle ska bli unikt och lämna ett avtryck, säger arrangörerna.

ANNONS

En klubbscen som står och stampar. Så beskriver gänget bakom nya klubbsatsningen Marble House anledningen till att de den 27 april drar igång en ny klubbkväll med visionen att utveckla Stockholms nattklubbscen.

– Det finns många grymma arrangörer i stan men ibland blir det monotont. Med detta koncept vill vi bjuda in dj’s för att släppa loss och göra saker de normalt inte hade prövat, säger Jakob Engwall som står bakom initiativet tillsammans med Love Garpendal, Tyson Strauss, Zoe Kelly, Alexander Waxin och Jesper Bäckström.

Maxad dans och konst

Arrangören Zoe Kelly berättar om hur de vill att varje klubbtillfälle ska bli unikt och lämna ett avtryck.

– Vi uppmuntrar våra dj’s att ta ett stort kliv utanför deras comfort zone vilket vi tror kommer att skapa en grym vibe och ett maxat dansgolv. Dessutom kommer vi att bjuda in kreativa personer och konstnärer som får ta kontroll över lokalens gestaltning, säger Zoe Kelly.

Premiär på Café Opera

Marble House är ett nomadiskt klubbkoncept som kommer att flytta runt mellan olika platser. Premiären den 27 april går av stapeln på nattklubben The Brass Bar som är en del av anrika Café Opera.

– Till vår första kväll har vi bjudit in Olof Dreijer för en unik klubbspelning. Det är extra roligt eftersom vårt koncept Marble House är döpt efter en låt av The Knife, där ju Olof är ena halvan. Innan Olof spelar också Nadja Chatti, säger arrangören Love Garpendal.

Någon framtida bokning ni kan skvallra om?
– Den 8 juni flyger vi in norske Skatebård för en italo house-spelning. Det är något riktigt fett att se fram emot, säger arrangören Jakob Engwall på Marble House.

Stockholm, Sverige