Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Sommarfesterna du inte får missa

Förstklassig mingelutsikt på Strömterrassen.
Förstklassig mingelutsikt på Strömterrassen.

En Madonna-hyllning, cocktails i världsklass och en ny stjärna på Stockholms sommarklubbhimmel. Här är festerna du inte får missa om du är kvar i stan under juli och augusti.

ANNONS

Blir du kvar i stan under semestern eller har du helt enkelt inte planer på att åka någonstans? Misströsta inte. Stockholm är en festlig sommarstad som erbjuder en uppsjö av roliga klubbar under juli och augusti som är dumt att gå miste om.

”Det är lite mer förlåtande att vara bakis på jobbet”

Andreas Bergman, en av grundarna av Tjoget, tycker att Stockholm är en underbar feststad såhär i sommartider och att det är härligt att folk är ute och njuter av en drink alla dagar i veckan istället för bara på helgen.

– Under sommaren är det ingen skillnad på måndag och lördag typ. Det är lite mer förlåtande att vara bakis på jobbet då alla chefer lämnar stan för semester.. och cheferna som stannar i stan är ju också ute.

Tjoget har extraöppet under sommaren

Däremot upplever han att gästerna dyker upp lite senare än vanligt, antagligen för att de är ute och njuter av solen.

– Vi kör extraöppet till tre på helgerna nu under sommarmånaderna. Vi vill att folk ska få festa så länge som möjligt och hos oss kan gästerna äta, dricka drinkar, festa och dansa hela natten för att sen vandra ner till Reimers och nattbada. Det är receptet på en bra kväll enligt mig.

Vad beställer stockholmarna i baren just nu egentligen?

– Folk dricker små kalla ljus öl, Aperol Spritz, Negroni och drinkar från vår superhärliga sommarmeny…

Fakta

Somriga festtips du inte får missa

Förstklassig mingelutsikt

Strömterassen har gått från en relativt okänd pärla till ett fullsatt och populärt sommarställe. Och speciellt är det lördagarna som har blivit en riktig partysuccé med klubben ROYAL som hålls av festproffsen Myggan, Taro, Zoulias och Elsa Ekman. Här blir det fullt redan vid 22-tiden då gästerna inte vill gå miste om den fantastiska utsikten över vattnet, slottet och solnedgången. Men det är inte bara utsikten som fått det här stället att vibrera. Här minglar man med en cocktail i handen samtidigt som man njuter av grym RnB och Hiphop, glada människor och en stämning som är på topp. Dessutom är det fri entré!

Datum: Varje lördag juli – augusti
Adress: Strömgatan 14


Madonnahyllning

Inne på Hornhuset, på Laika, ställer man till med ett flertal roliga klubbar i juli och augusti. Bland annat hålls en hyllningsfest för the queen of pop, Madonna, som fyller år i mitten av augusti. Det utlovas Madonna-karaoke och givetvis DJ:s som spelar alla hennes hits. Laika kör även klubbarna Wedding Crashers och Pridefest som båda kommer locka en hel del partyglada sommarstockholmare.

Datum: Wedding Crashers 15 juli, Delicious Pridefest 2 augusti, Madonnahyllning 18 augusti
Adress: Långholmsgatan 15


Eftermiddagsfesta

Klassiska sommarhaket F12 är kända för sina peppiga och knökfulla klubbkvällar och sena nätter. Men nu satsar stället även på stockholmarnas favoritfest – dagsfesten.
Men istället för att köra på lördagar som många andra ställen, väljer F12 att lägga sina fester på fredagseftermiddagarna. Från och med den 14 juli och fyra fredagar framöver kan man dricka drinkar och dansa på eftermiddagsklubben ”Dagdröm”. Ett utomordentligt peppigt sätt att börja sommarhelgen på.

Datum: 14 juli, 28 juli, 4 augusti, 18 augusti, 25 augusti
Adress: Fredsgatan 12


Cocktails i världsklass

Tjoget har ett flertal tunga priser i bagaget, bland annat har restaurangen Linje Tio blivit utsedd till en av världens bästa barer. Under juli och augusti vill man att gästerna ska kunna festa längre än vanligt och har öppet till 03 under helgerna. Det kommer vara DJ:s, avslappnad ”after beach”-stämning och stök hela natten lång. Ett idealiskt alternativ för en helkväll med andra ord.

Adress: Hornsbruksgatan 24

Stockholm, Sverige