Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

De vill få dig att stänga veckan med en fest

Söndagsklubb på Time Bar
Madeleine Minfalk och Kim Högstedt chillar inte på söndagarna.

Baren Timebar vid Hornstull vill bli stans nya klubbdestinationen för söndagsfestande.
– Jag hoppas att söndagarna ska bli en ny stor utgångsdag i Stockholm, säger en av arrangörerna.

ANNONS

På baren och ”miniklubben” Timebar vid Hornstull gillar man att festa på söndagar. Med klubbchefen Kim Högstedt i spetsen gör man nu en satsning för att få folk att upptäcka hur roligt det kan vara att avsluta veckan på krogen och dansgolvet.

Fokus ligger på elektronisk musik som house och mjukare techno.

– Vi kommer att ha lika bra dj’s på söndagarna som övriga dagar. Kanske till och med ännu mer kända akter då många tycker det är uppfriskande med en söndagsspelning. Vi finns här varje söndag hela året oavsett väder och vind, säger Kim Högstedt.

Förakt mot söndagsfestare

Han fortsätter att berätta om utmaningarna med att vara festfixare på söndagar. Och om hur man ska göra för att lyckas.

– Stockholm är inte New York eller Berlin, och här är det väldigt många som jobbar vanliga kontorstider. Sedan finns det ett förakt mot människor som väljer att roa sig på andra dagar än fredagar och lördagar. Jag tror lösningen är att satsa på kvalitet, då kommer folket, säger han.

Inget slappt söndagshäng

En av de klubbprofiler som styr över söndagarna på Timebar är Madeleine Minfalk. Under klubbnamnet Maddies Höstmys bjuder hon och inbjudna gäster på house och ”lättsam techno” varannan söndag under hösten. Övriga söndagar är det andra elektroniska bokningar.

– Jag hoppas att söndagarna ska bli en ny stor utgångsdag i Stockholm. Målet med  min klubb är att skapa en riktigt bra klubbkväll snarare än ett lugnt söndagshäng, säger hon.

Madeleine Minfalk fortsätter att beskriva klubben.

– Jag kommer lägga stor vikt vid dj-bokningar och se till att det alltid finns en röd tråd varje klubbkväll. Man ska kunna komma förbi 21 eller 02 och alltid känna danssuget, säger hon.

ANNONS

Så tar du dig ut en söndag

Hur gör man då om det känns lite motigt att ta sig ut en söndag? Timebars nöjeschef Kim Högstedt delar med sig av sina tankar.

– Antingen så vilar man lördagen för att testa och känna på hur en rejäl utgångssöndag är. Stämningen kan skilja sig en hel del från övriga dagar. Eller så kan man faktiskt bara komma och chilla i nått hörn och varva ner efter en rolig utehelg, säger han.

Och Madeleine Minfalk fyller i med sina knep.

– Jag tror mycket handlar om inställning. På Timebar är det ju alltid fri entré och lätt att slinka in så det kan nog hjälpa. Vi hade nyligen en bra premiär, och nu lägger vi i nästa växel, säger hon.

Söndagar på Timebar, Hornsgatan 174. Söndagen den 13 oktober blir det elektronisk efterfest till Reimersholmes höstmarknad. Den 20 oktober är det dags för andra upplagan av Maddies höstmys.

Fakta

Fler uteställen för festliga söndagar

Patricia, Söder Mälarstrand, Kajplats 19
Söndagsklubb till 05 för stans gaycrowd.

END Nigthclub, Jakobs torg 12
Café Operas intima 05-klubb END ångar på varje söndag.

Soap Bar, Nybrogatan 1
Hits, allsång och fest veckans alla dagar.

East, Stureplan 13
En söndagsklassiker. Mer bar än nattklubb, men alltid öppet till 03.

Obaren, Stureplan 2
En till söndagsklassiker, med fest till 02.

Timebar Stockholm, Hornsgatan, Stockholm, Sverige