Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Här är stans hetaste nyårsfester

Nyårsfester i Stockholm
Allt om Stockholms klubbexpert Mats Wurnell tipsar om nyårsfesterna som smäller högst.

Nyårsafton närmar sig och stans nattklubbar gör sig redo att fira in 2018 med dans, glädje och framtidshopp. Allt om Stockholm har talat med några av ställena, och tipsar om stans bästa nyårsfester.

ANNONS

Årets största festkväll är runt hörnet och stans fest- och klubbarrangörer är i full gång med att planera för det kommande nyårsfirandet. På anrika Södra Teatern ställer indie-klubben Baba Sonic till med stor fest där det utlovas sjuka mängder konfetti, överraskningar och dans fram till morgonkvisten.

Vi kör också en
powerballad-timme
mellan 23–00 för att
säga hej då till det
skitår som varit
i världen

– Som alla vet är Södran ett givet val om man vill ha första parkett vid tolvslaget. Här har du hela stans firande och fyrverkerier i panoramavy framför dig när du skålar in det nya året med oss, säger Christian Lilja som arrangerar festen tillsammans med Peter Lavfors.

Kärlek, allsång och guilty pleasures

Musikmässigt bjuder Baba Sonic-kvällen på dj-spelningar av Christian Berg från musikgruppen Kite, Nicole Sabouné, duon Ebba Wachtmeister & Annelie Enström samt av arrangörerna Christian Lilja och Peter Lavfors. Peter Lavfors berättar att gästerna kan förvänta sig ett dansgolv fyllt av kärlek, allsång och guilty pleasures.

– Vi kör också en powerballad-timme mellan 23–00 för att säga hej då till det skitår som varit i världen, och välkomna ett nytt år där vi måste se till att alla behandlar varandra med respekt.

Utöver Baba Sonic så huserar Södra Teatern även två andra dansgolv denna kväll. I champagne-baren bjuder Charlotte Norman och Harriet Ramato på old school hiphop, och på Mosebacke Etablissement spelar DJ Pecut musik för alla smaker. Dessutom arrangeras en separat techno- och housefest på Kägelbanan med live-akter som Sebastian Mullaert och Steve O’Sullivan.

Sista festkvällen på Kåken

Ett annat nöjesetablissemang som storsatsar på nyårsfirandet är den hippa cityklubben Kåken på Regeringsgatan. Här blir kvällen extra speciell eftersom det dessutom är den sista festkvällen någonsin innan klubben bommar igen.

Vi vet att den sista
festen kommer
att bli en av de
absolut bästa

– Det är bitterljuvt. Samtidigt som vi vet att den sista festen kommer att bli en av de absolut bästa så kommer Kåken, som under åtta år varit en institution i Stockholm, att vara saknad, säger Alexander Buultjens som är nöjeschef på Kåken tillsammans med Simon Norrsveden.

ANNONS

Under kvällen kommer gästern att få höra live-framträdanden av Vinter, Newkid och RO$ samt dansa till en stor mängd dj’s på tre dansgolv. Alexander Buultjens berättar att de kvällen till ära kommer att utöka klubbens yta för att kunna erbjuda något extra speciellt.

– Det blir en emotionell men väldigt rolig kväll. Vi utlovar en extremt flippad nyårsfest med hög intensitet, säger han.

Fakta

Fler nyårsfester:

Techno Woodstock New Year’s Eve Party 

Nyår i technomusikens tecken på Nobelberget. Kenny Larkin flyger in från Detroit, och Redshape från Berlin. Dessutom namn som Robert Leiner, Nima Khak, Manic Brothers och Esther Dujin med flera.

(Nobelberget, Sickla industriväg 6)


Berns

Berns. Foto: Pressbild

New Year’s Eve Party at Berns

Anrika Berns Salonger bjuder in till storslaget firande under kristallkronorna. Dj Aris styr musiken och får dig att dansa in det nya året. I källaren fixar arrangörerna på HIGHTS en egen fest med dj-legendaren Sebastian Leger.

(Berns Salonger, Berzelii park)


Tak

Tak. Foto: Pressbild

Vinterterrassen New Years Party

Om du är på jakt efter storslagen utsikt är skybaren TAK och deras nöjessatsning Vinterterrassen ett ställe för dig. Firandet pågår både inomhus och utomhus och bjuder på musik från Diskopunk och Dj Funky Loffe.

(TAK, Brunkebergstorg 4)


Nyår med Demokratiskt Dansgolv

Klubben där publiken bestämmer nästa låt bjuder in till nyårsfest. Två dj-lag tävlar om att få spela nästa låt, och dansgolvet bestämmer vinnaren. Musiken blir blandad, stämningen hög och allsång garanteras.

(Debaser, Hornstulls strand 4)


New Year’s Eve – 420 Group, Kameleont, Osignat & POP

Fyra klubbar går samman och fyller Slakthuset med glädje, kärlek, bubbel och dans. Det bjuds på techno och house med namn som Tiger Stripes, Linny Hex, DJ Emerson och Damien Eie samt pop från bland andra Soraya Bay, Sarah Beg och Dilan Kaya.

(Slakthuset, Slakthusgatan 6)


Fräulein Frauke på Nalen

Fräulein Frauke ordnar nyårs maskeradbal på Nalen. Foto: Pressbild

Fräulein Frauke pres. Wonderland Masquerade Ball

För sjätte året i rad bjuder Fräulein Frauke in till nyårsmaskeradbal på anrika Nalen. Kvällen går i fantasins, dekadensens och skönhetens tecken och bjuder på livejazz, burlesk- och kabaretshow, queerdans och mycket mer.

(Nalen, Regeringsgatan 74)


Clean New Years Party

Årets glammigaste nyårsfest utlovas på denna hbtq-vänliga tillställning. På stora dansgolvet spelar Gretchen och Leo B hits, pop och schlagerfavoriter, och på det andra golvet är det Daniel Olsson som styr musiken.

(Operakällaren, Karl XII:s torg)


Festen

Fyra dansgolv fördelat på två våningar på vad som arrangörerna själva beskriver som ”Stockholms största nyårsfest”. Musiken av DJ Crona, Binnie Smalls, Safari Sound, Meedi, Ebbis Roslund & Mohamed Touzari, Kimbo Nice med flera. Dessutom intar Jireel scenen tillsammans med hemliga gäster.

(Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1)


Syntax Error

Syntax Error. Foto: Pressbild

Syntax Error New Year’s Eve Party

Syntax Error är nattklubben av nördar för nördar. Fira in det nya året med att spela Nintendo, snacka sci-fi och anime eller varför inte dansa loss till tv-spelsmuik, tv-soundtracks och disneymusik.

(H62, Hornsgatan 62)


Fira Nyår på Club Caribe

Nyårsfirande till 04 på två dansgolv med reggaeton, caribbean, latin, salsa, bachata, marengue och annat spelat av Dj A-vilan, Dj Flaco, Dj Black, Dj Beat och Dj Alex.

(Club Caribe, Sankt Eriksgatan 51)


Gay New Year

Stans succé-gayklubb Backdoor sparar inte på krutet när det nya året ska firas in. Kornél Kovács är kvällens dj-stjärna, och han får support från Tommie X, Tilde Fröling, Miss Inga och Jacob Julian.

(Club Backdoor, Arenavägen 75)


NYE 2018

Efter en handfull underjordiska fester tar festfixarna .WAV över nedre golvet på Under Bron och bjuder på techno hela natten lång. Spelar gör bland andra Billie Jo, Electra Hultin och Vicky Zissou. En trappa upp spelas det disco och house.

(Under Bron, Hammarby Slussväg 2)

Stockholm