Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Slaktkyrkan blir stans nya kulturhus

Slaktkyrkan huserade tidigare tarmrenseri och dynghantering
Slaktkyrkan huserade tidigare tarmrenseri och dynghantering
Linn Hutchinson (till vänster) och Elisabeth Jensen Bünger
Linn Hutchinson (till vänster) och Elisabeth Jensen Bünger
Slaktkyrkan är en ny kulturhubb för live-musik, klubbar och andra evenemang
Slaktkyrkan är en ny kulturhubb för live-musik, klubbar och andra evenemang
Byggnaden har restaurerats i enlighet med över hundra år gamla ritningar
Byggnaden har restaurerats i enlighet med över hundra år gamla ritningar

I ett före detta tarmrenseri öppnar stans nya konsert- och klubblokal Slaktkyrkan i Slakthusområdet.
Här ska klubbar och musikevenemang samsas med utställningar, filmvisningar och annan kultur.

ANNONS

I början av februari slås portarna upp till en helt ny evenemangslokal på Styckmästargatan i Slakthusområdet. Namnet är Slaktkyrkan och tanken är att lokalen ska fungera som en kulturhubb med musikevenemang, klubbkvällar, filmvisningar, konstutställningar och föreläsningar.

– När vi själva rest runt i världen så har vi uppskattat lokaler som ligger lite off och som till en början inte ser så mycket ut för världen, men som erbjuder något utöver vanliga när en väl stiger in. Detta är vad vi hoppas kunna få till med vår nya lokal, berättar Elisabeth Jensen Bünger på Slaktkyrkan.

Inte bara konserter och klubbar

Bakom Slaktkyrkan står delvis samma personer som driver den närliggande evenemangslokalen Kraken.

– Vi har hela tiden önskat bygga upp något som inte bara passar konsert- och klubbarrangemang. Kraken hade aldrig den sortens förutsättningar, så därför blev vi väldigt glada när vi blev erbjudna lokalerna som nu blir Slaktkyrkan, säger Elisabeth Jensen Bünger.

Var ett tarmrenseri

Den nya lokalen rymmer ungefär 600 besökare och ligger i en byggnad som tidigare huserat både tarmrenseri och dynghantering. Slakthusområdet ingår i det nya utvecklingsprojektet Söderstaden vilket innebär att vissa byggnader kommer att rivas, medan andra får nya användningsområden. Slaktkyrkans lokaler tillhör den sistnämnda kategorin och har nyligen restaurerats i enlighet med över hundra år gamla originalritningar.

– Det är en speciell lokal med högt i tak. Just nu anpassar vi den till de nya verksamheterna genom att bygga en gigantisk bar och ett högkvalitativt ljud- och ljussystem, säger Slaktkyrkans Elisabeth Jensen Bünger.

Varför har ni valt namnet Slaktkyrkan?
– För att den ligger i Slakthusområdet och påminner lite om en kyrka inuti. I och med några av våra framtida koncept så gillar vi även tanken på att folk kommer att börja gå till ”kyrkan” på söndagar, säger Elisabeth Jensen Bünger.

Några kommande programpunkter du vill lyfta fram lite extra?
– 8 februari The Soft Moon + Pink Milk, 14 februari Maggot Heart + Reveal + Obnoxious Youth, 14 februari Michael Gira solo, 20 februari Monolord + Mammoth Storm, 23 februari The Baboon Show och 24 februari Klubb Död minifestival.

ANNONS
Styckmästargatan 10, Johanneshov, Sverige