Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Här byggs stans nyaste klubbsatsning

Den nya klubblokalen målas svart
Den nya klubblokalen målas svart

Just nu färdigställs de sista detaljerna inför öppnandet av en ny nattklubb vid Skanstull. Den nya klubben heter BITE ME och har premiär redan i helgen med ett fokus på elektronisk musik i en enkel, avskalad och mörk miljö med plats för 150 personer.

ANNONS

Nu i helgen, den 29 och 30 september, är det premiär för den nya elektroniska klubbsatsningen BITE ME. Klubben huserar i en källare på Ringvägen 125 vid Skanstull och vill bjuda besökarna på en enkel, avskalad och mörk miljö med olika stilar av elektronisk musik varje fredag och lördag.

– Vi kommer att vara en bred elektronisk nattklubb där olika arrangörer ansvarar för kvällarna. Det blir allt från techno och house till disco, drum and bass och progg/psy, berättar Gustav Franck som är en av medlemmarna i kollektivet Clubminimal som står bakom BITE ME.

Bland kvällarna som kommer att husera på den nya nattklubben märks technoklubbarna Clubminimal och We Are Techno, drum & bass-klubben Subsektor samt Gelato Sthlm som fokuserar mer på housemusik. Se komplett lista i faktarutan längre ner.

Hoppas på en intim och familjär känsla

Lokalen rymmer cirka 150 personer och Gustav Franck hoppas att det ska leda till en intim och familjär känsla där man som besökare känner sig hemma oavsett vilket klubb som kör just den kvällen.

– Vi vill vara en lättillgänglig klubb där man enkelt kan svänga förbi och kolla läget. Man ska inte behöva planera så mycket, säger han.

Det finns ju ett antal andra klubbar i närheten, som till exempel Under Bron och nyöppnade Klubb Vaket. Hur ser ni på konkurrensen?
– Det finns plats för alla. Vi vill vara den lilla klubben som bokar lokala dj-hjältar och skapar samma stämning som på mindre underground-fester där alla tar hand om varandra, säger Gustav Franck.

Vad händer under premiärhelgen?
– Vi har bjudit in dj-representanter från alla de klubbar vi kommer att arbeta med framöver. Sedan hoppas vi också att vi får feedback och kan skapa en lista med saker vi kan förändra och förbättra inför kommande helger.

Fakta

Klubbkvällar som kommer att husera på nattklubben BITE ME (fler kan tillkomma)

Anna Låg (Techno)
Clubminimal (Tech House/Techno)
Gelato Sthlm (House)
Resonans (Progressive/Psytrance)
Subsektor (Drum & Bass)
We Are Techno – (Techno)
Zorba Sound (Disco)

Ringvägen 125, Stockholm, Sverige