Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

De väcker liv i stans okända city-terrass

Jonathan Zhou och Alexader Cupen är duon bakom Hötorgsterrassens lördagssatsning
Jonathan Zhou och Alexader Cupen är duon bakom Hötorgsterrassens lördagssatsning
Hötorgsterrassen ligger på taken mellan Hötorgsskraporna 1 och 2
Hötorgsterrassen ligger på taken mellan Hötorgsskraporna 1 och 2

Ölhäng, musik, dans och konst på ett tak mitt i city. Nu är det premiär för de nya lördagarna på Hötorgsterrassen.
– Vi vill bredda publiken och visa folk vilka möjligheter som finns här, säger arrangören Alexander Cupen.

ANNONS

Sommaren 2015 öppnade Hötorgsterrassen, som ligger på taken mellan Hötorgsskraporna 1 och 2, för allmänheten. Nu växlar man upp med målet att skapa en ny somrig lördagsdestination med ölhäng, musik och dans. Bakom satsningen står klubbprofilerna Jonathan Zhou och Alexander Cupen.

– Redan idag är terrassen en härlig plats för skönt häng med grönska och spännande matupplevelser. Vi vill nu tillföra mer musik, konst och aktiviteter på lördagarna mellan 14-21 för att få fler att hitta hit. Det är väldigt få som varit här uppe trots det centrala läget, säger Alexander Cupen.

Vill skapa en sommar-oas mitt i stan

Premiären sker lördagen 28 juli, och fortsätter därefter under ytterligare sju lördagar. Alexander Cupen berättar att dagarna kommer att ha olika teman med allt från ”vanligt mainstreamhäng” till fester med salsa och bachata. Dessutom vill man boka intressanta live-akter samt skapa kultur-evenemang och andra happenings.

– Hötorgsterrassen har potential att bli en riktig sommar-oas mitt i stan. Det är en bra plats att bara hänga på, men hela terrassen kan också förvandlas till ett enda stort dansgolv, berättar Jonathan Zhou.

Ser fram emot att visa upp terrassen

Nu ser Alexander Cupen och Jonathan Zhou fram emot att visa upp den ”nya” terrassen för alla Stockholmare.

– Det känns väldigt spännande att få vara en del av utvecklingen av denna plats. Vi vill bredda publiken och visa folk vilka möjligheter som finns här. Alla är varmt välkomna att komma hit och uppleva ett kravlöst häng med bra stämning, varierande musik och gott sällskap, säger Alexander Cupen.

ANNONS
Hötorgsterrassen, Sveavägen, Stockholm, Sverige