Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Hon startar ny technoklubb – i Jakobsberg

Analisa Aguilar startar technoklubb i Jakobsberg.
Analisa Aguilar startar technoklubb i Jakobsberg.

Nu får norrort en egen månadsklubb med fokus på hård techno. I slutet av januari är det nämligen premiär för satsningen Klubb 591 i centrala Jakobsberg.
– Det känns roligt men nervöst att dra igång detta, säger arrangören Analisa Aguilar.

ANNONS

Den 24 januari är det premiär för den nya techno-satsningen Klubb 591 som kommer att husera i Jakobsbergs centrum, drygt 15 kilometer norr om centrala Stockholm.

Vill ha mer techno i norrort

Bakom klubben, som till en början kommer att anordnas en gång i månaden, står arrangören Analisa Aguilar som ser fram emot att bjuda klubbpubliken norr om stan på mer techno.

– Det känns roligt men nervöst att dra igång detta. Det är svårt att ta sig hem till norrort om man klubbar inne i stan så jag hoppas att 591, som är döpt efter nattbussen som går till Jakan, kommer att uppskattas, säger hon.

Tar över existerande nattklubb

Klubben kommer att husera i samma lokaler i centrala Jakobsberg som annars inrymmer nattklubben The Palace. Under 591-kvällarna kommer dock den ordinarie nattklubbs-verksamheten vara stängd till fördel för techno-musiken.

– Det är lokaler med bra ljud och ljus och kapacitet för 600-700 gäster på flera dansgolv. På premiären väljer vi dock att fokusera på ett golv och lite färre gäster, säger arrangören Analisa Aguilar.

Nu får Jakobsberg en technoklubb. Foto: Åsa Sommarström

Nu får Jakobsberg en technoklubb. Foto: Åsa Sommarström

Hård techno att vänta

Analisa Aguilar har tidigare arbetet med klubbkoncept som Acid Eagle, som fokuserar på acid house och acid techno, och Rundgång som inriktar sig på elektronisk live-musik. På Klubb 591 är det dock techno av det hårdare slaget som står på menyn.

– Till en början kommer vi att boka lokala talanger men på sikt vill vi gärna satsa på både internationella bokningar och live-akter, säger Analisa Aguilar.

ANNONS

Finns möjlighet att växa

Det är inte bara techno-fans från norrort som är välkomna till den nya klubben. Analisa Aguilar hoppas på besök från alla delar av huvudstaden.

– Om allt går bra finns det möjlighet att köra varannan vecka, öppna fler dansgolv och att ha öppet till 04 eller 05 några kvällar. Så nu hoppas vi på en lyckad premiär, säger hon.

Klubb 591 kommer att arrangeras en gång i månaden på Riddarplatsen 1 i Jakobsberg. Premiären sker den 24 januari 2020 med Benjamin Mull och Raveman bakom skivspelarna. Mer information finns här.

Riddar Jakob Restaurang Järfälla, Riddarplatsen, Järfälla, Sverige