Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Fullt ställ när Stay Shoreline fyller två år

Klubben Stay Shoreline på Södra Teatern firar två år. Arrangörerna Into och Henric de la Cour.
Klubben Stay Shoreline på Södra Teatern firar två år.

Liveframträdande, kändisar i DJ-båset, glitterregn och givetvis en jäkla massa Broder Daniel-låtar – Indieklubben Stay Shoreline ställer till med tvåårsfest på Södra teatern och det kommer gå vilt till.
– Broder Daniel ligger mig varmt om hjärtat, säger Miriam Bryant som uppträder live under kvällen.

ANNONS

Fredagen den 7 april är det dags för indieklubben Stay Shoreline att ha en jubileumsfest vilket innebär ett stort kalas på Södra teatern. Den omåttligt populära klubben kommer att firas med dunder och brak och en kväll fylld av överraskningar. Med lite tur kommer även klubbens hjältar i Broder Daniel vara på plats.

Flera kändisar i DJ-båset

Förutom att skaparna av klubben, Into och Henric de la Cour kommer att stå i DJ-båset kommer det även fyllas upp av Tilde Fröling, Kim Opium och Fredrik Strage. Södra teaterns nattklubbschef Martin ”Miss Inga” Johanssons förhoppning är dock att fler kändisar ska ställa sig bakom skivspelarna under kvällen.

– Vi har en tvåårs-middag innan klubben dit bland annat Bob Hund, Ola Salo, Kitok, Dregen, Markus Krunegård och kanske den mest oväntade Samuel Fröler från tv-serien Skärgårdsdoktorn är bjudna. 

Förhoppningsvis kommer de också spela skivor eller vara ”knapptryckare” under kvällen (en knapptryckare är en känd person som trycker på play och Shoreline spelas). 

Har hånglat med alla i Broder Daniel

Broder Daniel-klubben startades 2015 av Into och Henric de la Cour, med hjälp av Södra teaterns nattklubbschef Martin ”Miss Inga” Johansson.

– Jag träffade de minst sagt skräckinjagande klubbarrangörerna på en av mina krogrundor på Södermalm. Jag tog mod till mig och frågade om de kunde tänka sig att hosta en klubb hos mig på Södra teatern. De ville göra en hyllning till Broder Daniels låt Shoreline och eftersom jag har hånglat med samtliga medlemmar i Broder Daniel tänkte jag att det där skulle väl gå för sig…

ANNONS

Teaterblod och electro

Stay Shoreline blev snabbt en succé och har lockat mängder av indieälskare och festglada gäster under åren. Martin Johansson tror bland annat att det beror på det tydliga och enkla konceptet.

– Vad kan gå fel när vi har ett dansgolv där det regnar glitter, skvätter teaterblod, utbryter kaos till sjuttiotalspunk, åttiotalsgoth, nittiotalsindie och 00-talselectro samtidigt som en känd artist framför sin version av Shoreline?

Miriam Bryant, själv ett stort Broder Daniel-fan, uppträder på Stay Shorelines tvåårskalas på Södra Teatern.

Miriam Bryant, själv ett stort Broder Daniel-fan, uppträder på Stay Shorelines tvåårskalas på Södra Teatern. Foto: Pressbild

Bryant: Älskar BD

På tvåårsjubileumet kan gästerna även förvänta sig två riktigt mäktiga liveuppträdande. Miriam Bryant har ett speciellt förhållande till just Broder Daniel och kommer sjunga en låt av bandet under kvällen.

– Broder Daniel ligger mig extremt varmt om hjärtat och tar mig tillbaka till tonåren i Göteborg. Jag minns när min syster väckte mig mitt i natten när jag var 12 år gammal och gav mig en autograf från Henrik Berggren som hon träffat ute någonstans. Jag gick även på BD:s sista spelning i Lisebergshallen med en tjej i sjuan trots att jag inte fick. Jag älskar Broder Daniel helt enkelt, säger Miriam Bryant. 

Även artisten Julia Frej har en relation till Broder Daniel och kommer att framföra sin svenska version av Shoreline som nyligen släpptes som singel.

– När jag var runt 14 år och lyssnade mycket på punk så lyssnade nästan alla andra på BD, hade stjärnor under ögonen och grät till musiken under svarta sneluggar. Jag gillade absolut vissa låtar, de är mycket stora och jag älskar deras sound och smutsiga ös. I min generation, långt innan Facebook, hade alla cirka tusen communityn var och ett av dem var Skunk, där var subkulturen mycket BD. 

Julia Frej uppträder på Stay Shorelines tvåårskalas. Foto: Pressbild

Julia Frej uppträder på Stay Shorelines tvåårskalas. Foto: Pressbild

Henrik Berggren – alltid på gästlistan

Martin Johansson ser ingen anledning att sluta med klubben efter tvåårsfesten, han tror tvärtom att Stay Shoreline kommer överleva många år framöver. 

– Jag älskar fest och att en klubb bara blir mer populär efter två år är extremt sällsynt. Så bara det sistnämnda är värt att firas!

Det är ingen dresscode på klubben men om du tror att du kommer före i kön bara för att du har stjärnor under ögonen får du tänka om.

– Du kommer tyvärr bara före kön om du köpt förköp, men Henrik Berggren själv står givetvis ständigt på Södrans gästlista.

Kommer Henrik Berggren spela något från sitt nya soloalbum till och med?

– Det blir en mängd överraskningar, man får uppleva allt på plats…

Södra Teatern, Mosebacke Torg, Stockholm, Sverige