Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Här kan du bli dj-stjärna för en kväll

Nattklubben Bite Me erbjuder nya dj's att spela på en riktig klubb
Nattklubben Bite Me erbjuder nya dj's att spela på en riktig klubb
Johanna Lindberg vill etablera sig som dj i sin nya hemstad Stockholm
Johanna Lindberg vill etablera sig som dj i sin nya hemstad Stockholm
Gustav Franck är en av personerna bakom nattklubben Bite Me
Gustav Franck är en av personerna bakom nattklubben Bite Me
Så här kan det se ut en stökig kväll på open decks-kvällen Play Me
Så här kan det se ut en stökig kväll på open decks-kvällen Play Me

Allt fler vill testa på dj-yrket men många upplever det som svårt att ta steget från att öva i sovrummet till en spelning i klubbmiljö. Detta vill nattklubben Bite Me vid Skanstull ändra på genom att varje vecka låta oetablerade dj's inta dj-båset.

ANNONS

Att vara dj har det senaste årtiondet gått från att vara en relativt obskyr sysselsättning till att bli en självklar livsstil för många. Denna förändring innebär även att många nykomlingar väljer att testa sina vingar i dj-båset. Nu vill nattklubben Bite Me vid Skanstull skapa en arena för nya dj’s att testa på klubbspelningar, och visa upp sig för klubbstockholm.

– Vi har dragit igång ett ”open decks”-koncept under namnet Play Me som vi kör varje torsdag mellan 20-01. Vi fokuserar på elektronisk musik men är öppna för alla typer av musik där det passar med en dj i centrum, berättar Gustav Franck på nattklubben Bite Me.

Vill se fler tjejer i stans dj-bås

Gustav Franck berättar om hur de med detta initiativ vill få fler att ta steget från att öva i sovrummet till att spela inför ett dansgolv på en riktig nattklubb.

– Det vore extra kul om vi kan lyckas få in fler tjejer i stans dj-bås, så vi lägger lite extra energi på att få till detta. Om man vill spela hos oss får man gärna spela in en dj-mix, eller skicka ett meddelande till oss via till exempel Facebook, säger han.

Johanna Lindberg vill ta ut svängarna

En av de som nappat på konceptet är Johanna Lindberg som nyligen flyttat från Umeå till Stockholm. Hon har spelat skivor i sex år, men ser detta som ett bra tilfälle att visa upp sig för sina nya hemstad.

– Dessutom är en sån här kväll ett ypperligt tillfälle att våga ta ut svängarna och testa sig fram till vad publiken diggar. Sedan är det ju alltid kul att träffa skojiga människor och ta en bira eller två, säger hon.

En dj-utbildning är på gång

Gustav Franck på nattklubben Bite Me fortsätter att berätta om hur de även har en plan för att fånga upp de som vill testa på att spela skivor, men inte har någon utrustning att öva på.

– Vi kommer inom kort att erbjuda mer hjälp för att komma igång. Det behövs alltid fler duktiga dj’s, och vi vill göra tröskeln så låg som möjligt. Håll ögonen öppna för mer information om detta.

ANNONS
Fakta

Så lyckas du som dj i Stockholm

Gustav Franck på nattklubben Bite Me är även aktiv som dj under namnet ”Franck With You”. Här ger han sina bästa tips för att lyckas som dj i Stockholm.

  • Lär dig grundläggande musikteori, framförallt vilka tonarter som passar ihop.
  • Om du spelar 4/4-taktsbaserad musik så lär dig beatmatcha. Även om du spelar med dator, mjukvara och sync-knapp.
  • Skapa ett konto på till exempel Mixcloud där du lägger upp mixar. Lyssna igenom dem för att se vad du kan göra bättre. När du är nöjd – marknadsför den till allt och alla.
  • Gå på fester och lär känna arrangörer. Ge inte upp. Ingen har fått en bokning på första besöket. Om du är genuint intresserad av musiken så märks det.
  • Producera musik. Inte ett måste men visar att du har extra bra koll på hur musik är uppbyggd.
  • Testa på att spela inför publik på open decks-kväll. Utöver våra kvällar brukar till exempel Laika vid Hornstull ha liknande koncept.
Ringvägen 125, Stockholm, Sverige