Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Stjärnkock och gayprofil förvandlar klubb till restaurang

Thomas Åsberg och Martin Johansson förvandlar Club Backdoor till restaurang i coronakrisen.
Thomas Åsberg och Martin Johansson förvandlar Club Backdoor till restaurang i coronakrisen.

Gayklubben Club Backdoor sadlar om och byter dans och fest mot en ny restaurangverksamhet med hemkörning.
– Vi är glada över att ha kunnat sy ihop den här satsningen på relativt kort tid, säger nattklubbschefen Martin Johansson.

ANNONS

I spåren av kampen mot coronaviruset byter gayklubben Club Backdoor i Johanneshov skrud och kommer nu att husera fyra nya restauranger med mat för hemkörning, istället för dansande klubbkids och en partyglad gaycrowd.

Gayprofil och meriterad kock står bakom

Satsningen går under namnet thefoodcourt.se och bakom initiativet står nattklubbschefen och gayprofilen Martin ”Miss Inga” Johansson tillsammans med kocken och kökschefen Thomas Åsberg som har erfarenhet från koncerner som F12, Pontus och Mister French.

– Vi är glada över att ha kunnat sy ihop den här satsningen på relativt kort tid. Thomas blir ”the king of everything” och jag blir ”the queen of everything” här i köket, säger Martin Johansson.

En virtuell foodcourt

Inför lanseringen har kökschefen Thomas Åsberg rekryterat flera kockar från stans stjärnrestauranger, berättar Martin Johansson. De fyra restaurangerna kommer bjuda på allt från thaimat och sushi till hälsosamma sallader och en italiensk del med pasta och lyxiga pizzor. Allt samlat i en virtuell foodcourt med hemkörning av Foodora och Uber.

– Framförallt tror jag det kan bli ett lyft för de som bor i söderort och ut mot Nacka, men vi kör ju ut även i innerstan, säger Martin Johansson.

En långsiktig satsning

Martin Johansson berättar om att när lokalerna under Tele2 Arena byggdes så var tanken att de skulle husera restauranger snarare än nattklubbar. Därför har Club Backdoor haft ett överdimensionerat kök som hittills bara använts för event-verksamhet.

– Det har funnits tankar på att göra en satsning på mat även innan corona, men det passar ju jättebra att dra igång nu, säger Martin ”Miss Inga” Johansson och fortsätter:

– Vi kommer att fortsätta även efter viruset och vem vet, kanske kan vi till och med öppna en riktig restaurang där man kan äta på plats.

Mer fest när viruset är borta

Och när viruset är historia står Club Backdoor självklart redo att ta emot danssugna partygäster igen.

ANNONS

– Vi är mer än redo, så räkna med stora utländska dj-akter och rajraj med en gaydiva eller två. Men just nu fokuserar vi på maten, säger nattklubbschefen Martin Johansson.

Thefoodcourt.se, med restaurangerna Lätt & Mätt, Bangkok Food Factory, Trattoria Enzo’s och Soy and Rice,  har redan öppnat. Hemsidan hittar du här.

Club Backdoor, Arenavägen, Stockholm, Sverige