Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ny klubb ska göra Stockholms dansgolv hårdare

Angerfist från Nederländerna spelar skivor på ny klubb
Angerfist från Nederländerna spelar skivor på ny klubb
Medarrangören Jim Nelin från TBA Group
Medarrangören Jim Nelin från TBA Group

Hardcore, rawstyle, frenchcore och hardstyle. På en ny klubbsatsning i Västberga står de hårdare elektroniska stilarna i fokus, och till premiären flyger man in en ikon inom hardcore-musiken.

ANNONS

Den 1 april är det premiär för en ny klubbsatsning på nattklubben Eventhuset i Västberga. Tanken är att klubben ska återkomma ungefär en gång i månaden och fokusera på den hårdare och snabbare elektroniska musiken med stilar som hardcore, rawstyle, frenchcore och hardstyle.

– Intresset för den hårdare musiken är på uppgång i Sverige och många reser utomlands för att uppleva stora spelningar och festivaler. Dock har det fram tills nu saknats regelbundna satsningar här på hemmaplan, berättar Jim Nelin från medarrangören TBA Group som tillsammans med Technostate och Hardcore Superstars står bakom satsningen.

Premiär med en man i mask

Till premiären på påskdagen har arrangörerna bokat ”the man in the mask”, hardcore-ikonen och discjockeyn Angerfist, från Nederländerna.

– Det är helt galet spännande och något av en dröm som går i uppfyllelse. Normalt spelar han på stora evenemang som Defqon 1, Dominator och Thunderdome men nu kommer han alltså till Stockholm, säger medarrangören Jim Nelin.

Utöver Angerfist spelar även akter som Psystylerz, Tigris och Sacrificial Pact. Arrangörerna tror på en välbesökt fest och utlovar två dansgolv, en maxad ljusshow samt rejält med laser.

– Jag tror och hoppas att den här satsningen ska göra att ännu fler får upp ögonen för den hårdare musiken, säger Jim Nelin.

Här är nästa storbokning

Jim Nelin fortsätter med att redan nu avslöja vem som blir nästa internationella gäst när klubben kör sin andra kväll den 9 maj.

– Vi har bokat Miss K8 från Ukraina som är en av de största inom hardcore techno. Hon har tidigare spelat på Summerburst-festivalen, men jag tror inte hon har gjort något klubbgig i Sverige tidigare.

ANNONS
Fakta

Två andra klubbalternativ med hård musik

Monday Bar Easter XL. Torsdag 29 mars på Slakthuset
Stor påskfest signerad Monday Bar på Slakthuset med ett ”black floor” för hardcore- och hardstyle-älskarna. Här spelar Code Black från Australien, och från Storbritannien kommer Darren Styles och Kutski. Dessutom lirar svenske Stetrix.

Temple Of Raw. Fredag 20 april på Slaktkyrkan
Här är det fokus på rawstyle med en drös utländska bokningar. N-Vitral och Thyron flygs in från Nederländerna, Ncrypta från Tyskland och från Finland kommer Digital Mindz, Riiho och Sasha F. Svenska Qeela från Helsingsborg spelar också.

Vretensborgsvägen 5, Hägersten, Sverige