Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Mor och son satsar stort på klubb i Västberga

Nattklubben Eventhuset i Västberga satsar stort.
Anita Psarrou och Niklas Psarros, som driver klubben Eventhuset i Västberga satsar stort.
Utökad gästkapacitet och större dansytor utlovas på "nya" Eventhuset
Utökad gästkapacitet och större dansytor utlovas på "nya" Eventhuset.

Permanent 05-tillstånd, Utökad gästkapacitet, mer dansyta, större bokningar och ett namnbyte. Allt om Stockholm har tagit ett snack med den storsatsande nattklubben Eventhuset i Västberga.

ANNONS

Eventhuset i Västberga slog upp sina portar i december 2012. Lokalen, som tidigare har inrymt både en svartklubb och ett strippställe, förvandlades då till nattklubb och har sedan dess huserat mängder av klubbkvällar, fester och konserter. Nyligen blev klubben tilldelad ett permanent tillstånd för att ha öppet till 05, vilket blev startskottet för en stor framtidssatsning.

– Jag och min mor Anita har jobbat varje helg och slitit som djur för det här 05-tillståndet. Nu är vi stolta över att kunna utveckla stället och göra en nysatsning som också innebär att vi kan ta in större dj- och live-akter, säger Niklas Psarros som äger och driver Eventhuset tillsammans med sin mamma.

Spaning: Här är 2018 års klubbtrender

Större dansgolv och nytt namn

Niklas fortsätter att berätta om de förändringar som just nu genomförs. Det handlar till exempel om att riva flera förråd för att göra dansytan och lokalen större, bygga en till nödutgång för att kunna ta in fler gäster och komplettera med fler toaletter. Målet är att kunna ta in ungefär 800 personer i lokalerna. Tanken är även att lämna namnet Eventhuset bakom sig, och låta nysatsningen bära ett nytt namn.

– Just nu har vi tagit in idéer på namn från våra följare på Facebook. Vi har fått in många bra förslag och vi kommer att presentera det nya namnet i slutet av januari, berättar Niklas Psarros.

Slaktkyrkan blir stans nya kulturhus

Fokus på elektronisk musik

Musikmässigt kommer nattklubben, precis som tidigare, att ha ett fokus på elektroniska stilar som till exempel psytrance och techno. Niklas Psarros på Eventhuset är dock noga med att poängtera att de är väldigt öppna och självklart välkomnar andra musikstilar

ANNONS

– Vi kommer att driva vissa kvällar i egen regi men också samarbeta mycket med andra arrangörer. Just nu har vi plats för ytterligare ett par månadsklubbar, så det är bara att höra av sig, säger han.

Är det en utmaning att driva nattklubb utanför tullarna?
– Tvärtom. Vi stör ingen i närheten. Här kan man dessutom vara sig själv och släppa loss på dansgolvet då folk är här för att dansa och inte för att ragga. Sedan ska man inte glömma att det bara är 500 meter från Midsommarkransens tunnelbana, säger Eventhusets Niklas Psarros.

När är det premiär för det ”nya” Eventhuset?
– Den 26 januari har vi en stor hardhouse-fest här, och dagen efter öppnar vi upp i egen regi. Det blir underbart att dra igång, säger Niklas Psarros.

Bingo och pyssel när hon tar över Hornhuset

Vretensborgsvägen 5, Hägersten, Sverige