Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Stort intresse för små dansgolv

Knökfullt på 5emman vid Brunkebergstorg
Knökfullt på 5emman vid Brunkebergstorg
Miki Grujovic är musikansvarig på 5emman
Miki Grujovic är musikansvarig på 5emman
Vodkabaren utlovar ett varmt, svettigt och roligt dansgolv
Vodkabaren utlovar ett varmt, svettigt och roligt dansgolv
Marcus Elfver på Vodkabaren
Marcus Elfver på Vodkabaren

Störst är inte alltid bäst. Allt fler uteställen väljer nu att bjuda på mindre dansgolv med mer intim känsla. Allt om Stockholm har snackat med ett par av ställena, och tipsar om de mest stämningsfulla danshaken.

ANNONS

Idag behöver man inte längre skryta med den största nattklubben och det festaste dansgolvet för att öka i populäritet och attrahera publik. Tvärtom lockar många av stans mest populära nattklubbar istället med mindre dansgolv, bättre stämning och en mer intim klubbkänsla.

– Vi vill ha riktig kontakt igen. Vi vill bli påminda om att riktiga människor med skratt, kramar och möten faktiskt existerar offline, säger Miki Grujovic som är musikansvarig på den nyöppnade baren och miniklubben 5emman på hotellet Hobo vid Brunkebergstorg.

Stökigt och spontant

Miki Grujovic berättar om hur han vill att 5emman ska vara en stökig och spontan bar där det alltid är nära till dans. Musikmässigt beskriver han inriktningen som ”disco i alla dess former samt melodiös, varm, själfull och pumpig house”. Han berättar entusiastiskt om premiären som gick av stapeln i början av februari.

– Det var kärlek i luften, disco, neon, cocktails och ett packat och kärleksfullt dansgolv. Att vi huserar på ett hotell gör att det blir en bra blandning av internationella gäster och lokalbor, säger Miki Grujovic på 5emman.

En av gästerna som trängdes på premiärdansgolvet var Mattias Karlsson.

– Det kändes som att vi var hemma och dansade i stans fetaste vardagsrum utan grannar som klagar på ljudnivån. Bättre finns inte, säger han.

Stockholms minsta nattklubb?

En annan nattklubb som satsar på det mindre formatet är Vodkabaren på Regeringsgatan som till och med kallar sig ”Stockholms minsta nattklubb”. Marcus Elfver jobbar som driftansvarig på Vodkabaren och berättar att stället har funnits i över 17 år.

– Förr var det gayklubb men idag är vi ett ställe för alla som vill ha kul. Vi spelar mycket schlager och eurovision-musik men är inte rädda för att göra avstickare om det behövs. Vi har även haft besök av technoklubben Technorum som kört små intima fester lite då och då, säger han.

Han avslutar med att beskriva charmen med ett litet danshak

ANNONS

– Man tvingas närmare varandra och det blir varmt, svettigt och roligt. Jag tror folk gillar när man kan skratta högt och dansa vilt, säger Marcus Elfver.

Fakta

Sex små danshak

5emman på Hobo, Brunkebergstorg 4
Disco och house på fredagar och lördagar mellan 17-01.

Vodkabaren, Regeringsgatan 4
Fokus på schlager med öppet måndag-lördag mellan 21-03.

Moon Motel, Lästmakargatan 3
Blandad musik för utvalda varje fredag och lördag från 01-05.

End, Jakobs Torg 4
Öppet flera dagar i veckan med olika typer av musik mellan 02-05.

Swedish Brewing, Regeringsgatan 71
Öppet flera dagar i veckan med olika klubbar. Öppet 16-01.

Morfar Ginko, Swedenborgsgatan 13
Varje helg bjuds det upp till musik och dans i källaren. Öppet från eftermiddag till 01.

Brunkebergstorg 4, Stockholm, Sverige