Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Succéfesten från Burning Man kommer till stan

Så här kan det se ut när Mayan Warrior fixar fest på festivalen Burning Man.
Från en Mayan Warrior-fest på den amerikanska festivalen Burning Man.
Maywan Warrior-scenen på festivalen Burning Man i Nevada-öknen.
Mayan Warrior-scenen på festivalen Burning Man i Nevada-öknen.

En 24 timmars klubbupplevelse med Burning Man-vibbar och stort fokus på produktion, ljus och dekor. I maj kommer Mayan Warrior till en hemlig plats utanför stan.
– Jag tror att denna fest kommer att bli en av de bästa dansupplevelserna på länge, säger arrangören Mattias Hedlund.

ANNONS

Den 20-21 maj kommer upplevelse- och klubbkonceptet Mayan Warrior till Stockholm. Festerna har under många år varit en del av den omtalade Burning Man-festivalen i USA men har även turnerat jorden runt till platser som Los Angeles, Tokyo, Tulum och Ibiza.

Platsen är hemlig

Under två dagar i maj kommer alltså Mayan Warrior, som fokuserar lika mycket på totalupplevelsen och de visuella intrycken som på den elektroniska musiken, att husera på en naturskön plats 40 minuter från centrala Stockholm. Exakt var evenemanget äger rum hålls hemligt för besökarna ändå fram till festdatumet.

– Det är en unik plats på en stor halvö, vid en sjö mitt i en otroligt vacker naturskön omgivning och med ett eget hotell med restaurang. Vi kallar platsen för Twilight Motel, säger Mattias Hedlund från arrangörsalliansen Our House som står bakom evenemanget från svensk sida.

En interaktiv dansupplevelse

Festen kommer att bli den nordligaste Mayan Warrior-festen som genomförts, och arrangören Mattias Hedlund berättar om hur de vill skapa en interaktiv och uppslukande 24-timmars dansupplevelse. För att beskriva känslan på ljus och dekoration använder teamet bakom festen ord som hypnotiskt, kärleksfullt och dekadent.

Dans till disco och house

Det musikaliska fokuset beskrivs som ”dark disco, all tänkbar bra house och några stänk burner house”. Nyligen gjordes även det första av två artistsläpp med namn som Oliver Koletzki, Jan Blomqvist (live), &Me, Dramian och Mira.

– Nästa artistsläpp görs om en månad och innehåller även det riktigt grymma stjärnor, säger arrangören Mattias Hedlund.

Flyg helikopter till festen

Arrangörerna kommer att erbjuda transfer till och från evenemanget med chartrade naturgas-bussar, eller vattenvägen med transferbåt. För de gäster som vill maxa upplevelsen och minimera restiden kommer det även finnas möjlighet att flyga till och från evenemanget med helikopter.

– Eller så kan man ta sig dit för egen maskin. Dessutom finns det ju ett hotell i anslutning till festen så det kommer att vara möjligt att övernatta, säger Mattias Hedlund.

Starten på ett nytt kapitel

Arrangörsalliansen Our House, som alltså står bakom denna fest, är en nybildad konstellation med de erfarna festfixarna Mattias Hedlund (Cocktail Club, Into The Valley) och Kenneth Kenuna (Tillsammans) i spetsen. Med detta och kommande evenemang vill de ta den legala klubbscenen i Stockholm framåt.

ANNONS

– Vi har en hög konstnärlig ambition och kommer att prioritera musik, kurering och produktion snarare än att bara ta hit stora stjärnor, säger Mattias Hedlund och fortsätter:

– Mayan Warrior-festen blir starten på ett helt nytt kapitel av upplevelsefester i Sverige. Jag tror att denna fest kommer att bli en av de bästa dansupplevelserna på länge.

Mayan Warrior at the Twilight Motel går av stapeln den 20-21 maj 2020 på en hemlig plats utanför Stockholm. Biljetter och mer information hittar du i Facebook-evenemanget.

Stockholm, Sverige