Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Stopp för tafsandet med drastisk metod

Gula västen signalerar trygghet och övervakan.
Gula västen signalerar trygghet och övervakan.
WKND:s klubbchef Lova Magnusson.
WKND:s klubbchef Lova Magnusson.

Folk i reflexvästar inne på klubb. Så tydlig måste man vara för att de som tafsar ska fatta att de har ögonen på sig. Det menar klubbchefen Lova Magnusson som startat ett projekt för att få bukt med övergreppen i nattlivet.

ANNONS

Gänget klädda i reflexvästar på nattklubben WKND är inte rejvare utan ett gäng volontärer som rör sig runt på klubben för att förebygga sexuella övergrepp och tafsande.

Drastiskt sätt

Bakom initiativet  #tafs står DJ:n och klubbchefen Lova Magnusson som säger att det är ett drastiskt sätt för att få framförallt tjejer att känna sig tryggare men också ett sätt att visa för dem som tänkt tafsa att de är övervakade.

– Det är sjukt egentligen att tjejer är som mest utsatta i nattklubbsmiljö dit de kommer för att ha kul. Men vi har kört den här grejen nu i tre veckor och det har funkat jättebra, säger Lova Magnusson.

Klubbkompis

Volontärerna i de gula reflexvästarna är i samma ålder som klubbesökarna, en medveten strategi för att gästerna inte ska känna att det är morsor och farsor på stan som kollar dem.

–Vi vill att volontärerna ska kännas som nyktra klubbkompisar som håller ett öga på vad dom händer och kan agera direkt. Ofta i den här sortens incidenter blir det ord mot ord och offret har svårt att bli trodd. Det vill vi slippa, och därför finns gruppen på plats, säger Lova Magnusson.


Sedan tidigare finns också frivilligorganisationen Nattskiftet som också arbetar med en trygg miljö bar, klubb-och festivalmiljöer.
WKND, Fleminggatan, Stockholm, Sverige