Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Hallwylska blir danspalats för en kväll

Hallwylska på Hamngatan förvandlas till danspalats – för en kväll
Hallwylska bjuder på housemusik på innergården.

Housemusik, drinkbord samt det bästa inom ljud och ljus utlovas när klubbkonceptet Stockholm Gathering bjuder in till dans på Hallwylska palatset.

ANNONS

Den 7 september förvandlas Hallwylska palatsets innergård på Hamngatan från lummig city-oas till pulserande housefest.

Det är arrangörerna på Stockholm Gathering som för en kväll (och en kväll endast) kommer att fylla gården med housemusik och dans.

– Det känns jättekul. Det är en utmaning att få till ett koncept på ett ställe som normalt sett inte huserar dansevent, men vi gillar att skapa något på nya och unika platser, säger Niklas Bauer som står bakom Stockholm Gathering tillsammans med Ludvig Rosén och Gustaf Lettström.

Högklassig produktion utlovas

Niklas Bauer beskriver Stockholm Gatherings koncept som en kombination av den senaste house-musiken, intressanta lokal- och artistval, högklassig service för de som vill ha drinkbord samt det absolut bästa inom ljud, ljus och produktion.

– Tanken är våra gäster ska få uppleva den typ av festande som annars bara finns på platser som London, New York, Ibiza och Mykonos. Vi vill lägga mycket fokus på nya lokaler, nya upplevelser och artister som ännu inte blivit för kommersiella, säger han.

Gäster från hela stan

Tidigare upplagor av Stockholm Gathering har huserat på platser som Skeppsholmskyrkan, Berns, Riksarkivet och Nobelberget. Festen på Hallwylska i september blir deras tionde.

– Tanken när vi drog igång var att anordna något för våra vänner och våra vänners vänner. Nu har det spridit sig så vi har gäster i alla åldrar och från alla delar av stan, säger Niklas Bauer.

Hallwylska blir danspalats

Hallwylska palatset uppfördes 1898 åt de högborgerliga makarna von Hallwyl som använde fastigheten som vinterhem, kontor och konstgalleri. Enligt makarnas testamente skulle deras hem skänkas till svenska staten och bli ett museum vilket också är den huvudsakliga verksamheten idag, kombinerat med bar- och restaurangverksamhet på innergården.

Och snart bjuds det alltså upp till palatsdans, och för musiken står dj-kollektivet Housekeeping från London.

ANNONS

– Vi bygger ett dj-bås längst inne vid fontänen och röjer bort alla bord och stolar. Det blir en kväll utöver det vanliga. Mer än så kan vi inte avslöja, säger Niklas Bauer på Stockholm Gathering.

Stockholm Gathering Ep. 10 går av stapeln på Hallwylska (Hamngatan 4) den 7 september mellan klockan 20-03. Biljetter finns ute nu.

Hallwylska museet, Hamngatan, Stockholm, Sverige