Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Nu hyllas tyska technotemplet i Stockholm

Den gamla kraftstationen i Östberlin som inhyser den legendariska klubben Berghain. Nu kommer klubbens dj:s Marcel Dettmann, DVS1, Ben Klock och Ryan Elliott till Stockholm.
Nu ska lite av Berghains mystik komma till Stockholm.

Berghain i Berlin är världens mest omtalade och mytomspunna nattklubb. Nu hyllas det tyska technotemplet med två jättefester i Stockholm.
– Vi kommer att bjuda på grym techno till 05.00 och massor av kärlek, säger arrangören.

ANNONS

Få nattklubbar är så omtalade som Berghain i Berlin dit klubbfolket vallfärdar för att dansa sig svettiga till technomusik som inte tystnar förrän det är måndag morgon. Nu hyllas den ikoniska klubben med två stora fester på Kraken vid Globenområdet. Datumen är 21 april och 24 maj, och arrangören utlovar två öppensinnade fester med fantastisk stämning.

Det handlar om att ha kul, dansa och festa loss. Inget annat.

Kenneth Kenuna

– Men vi vill inte kopiera Berghain utan istället skapa något unikt. Berghain är en av världens bästa klubbar och svår att matcha med de begränsningar som finns här gällande till exempel öppettider. Men vi kommer att bjuda på grym techno till 05.00 och massor av kärlek, säger arrangören Kenneth Kenuna.

”Extremt påkostade fester”

Till den första festen, den 21 april, flyger man in plattvändarna Ben Klock och Ryan Elliott som båda har Berghain som sin hemmaklubb. Till fest nummer två den 24 maj är det Berghain-profilerna Marcel Dettmann och DVS1 som tar plats i dj-båset. Utöver musiken satsar man mycket på klubbljudet samt på laserinstallationer och 3D-effekter som ska lysa upp dansgolvet med plats för över 1 000 personer.

– Det är två extremt påkostade fester. Vi kommer att arbeta med olika temaområden. På den första festen är temat ”industriell steampunk”. Det andra temat är hemligt men det blir en audiovisuell upplevelse utöver det vanliga, utlovar arrangören Kenneth Kenuna.

Det råder strikt fotoförbud inne på Berghein. Ändå har den här bilden kunnat tas...

Det råder strikt fotoförbud inne på Berghain. Ändå har den här bilden kunnat tas…

Vill återskapa stämningen

Han berättar att det är svårt att sätta fingret på vad som gjort Berghain till en ikonisk technoklubb. Han tar upp den liberala tyska nöjeskulturen, frihetskänslan, musiken, öppettiderna och det faktum att klubben huserar i en nedlagd kraftstation. Trots skillnaderna vet Kenneth att den goda stämningen går att återskapa i Stockholm.

– Det handlar om att ha kul, dansa och festa loss. Inget annat. Tack och lov så har vi faktiskt inte haft ett enda bråk under alla de år vi har arrangerat fester. Till oss kommer gästerna för festen, musiken och kärleken. 

ANNONS
”Har aldrig sålt sig”

Berghain är känt för sina stränga dörrvakter. Hur kommer det se ut hos er?

– Hos oss är alla som kommer med ett leende och sprider bra vibbar varmt välkomna. Däremot har vi nolltolerans mot sexism, rasism och dålig attityd, säger Kenneth Kenuna.

Gör ni detta för att Berghain har blivit en så hajpad och välkänd klubb?

– Vi är en anti-kommersiell rörelse som alltid bokar våra dj:s och artister på grund av musiken. Vi har haft Marcel Dettmann och Ben Klock hos oss förut och de har trots sina framgångar aldrig sålt sig eller tummat på sin musik. Därför älskar vi att ha dem ombord igen.


Tips från Allt om Stockholm: Mer klubbläsning

Stans bästa söndagsfester – när krogfolket får välja

Senaste trenderna: Det här händer på klubbarna 2017

Här är nördklubben där alla är välkomna

Fakta

Strikt fotoförbud råder

Berghain är en nattklubb i Berlin dit technofans från hela världen vallfärdar för att dansa till några av världens mest välkända dj’s. Klubben öppnade 2004 och är utöver technomusiken känd för den stränga dörrpolicyn, den hedonistiska stämningen och ett strikt fotoförbud. Klubben huserar i en nedlagd kraftstation i det forna Östberlin och inhyser även houseklubben Panorama Bar och sexklubben Lab.oratory.

Kraken, Rökerigatan, Johanneshov, Sverige