Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

De ska göra F12 till året runt-klubb

Payman Dehdezi och Patric Andersson går in som partners på F12 och drar igång F12-Terrassen 24 maj.
Payman Dehdezi och Patric Andersson går in som partners i F12.

F12 Terrassen är en av stans mest välbesökta sommarklubbar. Nu gör man en nysatsning tillsammans med klubbprofilerna Payman Dehdezi och Patric Andersson. Här berättar de exklusivt för Allt om Stockholm om både sommarplanerna och ett långsiktigt året runt-koncept.

ANNONS

F12 Terrassen är en av stans mest kända nattklubbar och en populär destination för sommarnätter i musikens och dansens tecken. Nyligen blev det klart att klubbprofilerna Payman Dehdezi och Patric Andersson tar över F12 efter att under de senaste åren ha arbetat med framgångsrika klubbar som Hornhuset, Mmmmm och Moon Motel.

– Det känns helt fantastiskt att ta över denna ikoniska klubb. Både jag och Patric har hängt här som gäster sedan dag ett och att nu få ta över stället är sjukt kul. Det är helt klart en nytändning, säger Payman Dehdezi.


Hornhusets nya nöjesboss satsar på utehänget

 


Öppet sju dagar i veckan

Sommarpremiären kommer att ske den 24 maj, och planeringen är just nu i full gång. Patric Andersson berättar om hur de kommer att ha öppet sju dagar i veckan till 03 på vardagar och 05 på helger, med fest på både terrassen och i den angränsande restaurangen Público.

– Musikmässigt kommer vi att fokusera på elektronisk klubbmusik ute på terrassen och komplettera med annat inne på Público. Sedan planerar vi för lite specialare och kommer till exempel att arrangera minst fyra dagsfester med internationella dj-gäster, berättar han.Duon blir krögare

Men samarbetet mellan F12 och arrangörsduon kommer inte att ta slut efter sommaren. Faktum är att Payman Dehdezi och Patric Andersson har gått in som partners i både klubben och restaurangen. Detta innebär att duon för första gången blir krögare och nu gör en långsiktig satsning tillsammans med Melker Andersson och Danyel Couet på F12-gruppen.

– Tillsammans med Melker och Danyel kommer vi att ta fram ett nytt helhetskoncept, utveckla restaurangen och skapa förutsättningar för att bedriva högklassig klubbverksamhet i kombination med gastronomi året runt, berättar Payman Dehdezi.

Patric Andersson, Melker Andersson, Daniel Couet och Payman Dehdezi – gänget bakom F12.

Patric Andersson, Melker Andersson, Danyel Couet och Payman Dehdezi – gänget bakom F12.

”Ser inget slutdatum”

Både Payman och Patric berättar om hur de ser sommarens klubbsatsning på F12 som början på något stort. De beskriver hur de vill låta klubben växa organiskt och bli en plattform för klubbar, musik, kreativitet och konst.

– Vi ser inget slutdatum för det här. Som partners har vi ett stort mandat och tillsammans med Melker Andersson och Danyel Couet så finns alla förutsättningar för att skapa stans bästa destination för både klubb- och matupplevelser.


 

F12, Fredsgatan, Stockholm, Sverige