Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Hans klubb har fått stans första 07-tillstånd: ”Jättesteg framåt”

Niklas Psarros har fått 07-tillstånd för Eventhuset i Västberga.
Niklas Psarros har fått 07-tillstånd för Eventhuset i Västberga.

Öppet till 07 med folköl och energidryck i stället för sprit, samt en satsning på namnbyte och fler klubbkvällar. Eventhuset i Västberga växlar upp inför 2020.
– Det är en stor grej för klubbscenen i Stockholm, säger arrangören Niklas Psarros.

ANNONS

I juli 2019 skrev Allt om Stockholm om att klubb- och festlokalen Eventhuset i Västberga skulle bomma igen. Nu har planerna ändrats.

Vi är superexalterade
över detta.

Niklas Psarros

– Vi har lagt ner för mycket arbete och själ i den här lokalen, så nu väljer vi att storsatsa i stället, säger Niklas Psarros som driver Eventhuset tillsammans med sin mamma Anita Psarrou.
Första klubben med öppet till 07

Den största förändringen är att Eventhuset nu fått stans första tillstånd att bedriva offentlig danstillställning fram till klockan 07 på morgonen. Detta innebär att man får arrangera fester fram till morgonkvisten utan att det sker för ett slutet sällskap. Ett historiskt ögonblick i Klubbstockholm.

– Vi är superexalterade över detta. Det är en stor grej och ett jättesteg framåt för klubbscenen i Stockholm, säger Niklas Psarros.

ANNONS

Niklas Psarros har fått 07-tillstånd för Eventhuset i Västberga.

Från en tidigare kväll på Eventhuset i Västberga. Foto: Pressbild

Niklas Psarros har fått 07-tillstånd för Eventhuset i Västberga.

”Vi vill gå tillbaka till rave-rötterna och locka hit folk som väljer kärleken till musik och dans framför spriten”, säger Niklas Psarros. Foto: Mats Wurnell

Men ingen stor stark

Så hur gick detta till? En stor del av förklaringen, om inte hela, är att Eventhuset samtidigt valt att avsäga sig sitt serveringstillstånd för alkohol. I stället kan gästerna nu dricka folköl, energidrycker, läsk eller alkoholfria drinkar.

– Vi vill gå tillbaka till rave-rötterna och locka hit folk som väljer kärleken till musik och dans framför spriten, säger Niklas Psarros på Eventhuset.

Vi kommer att byta
namn till Loftet och
arbeta med löpande
klubbverksamhet på
fredagar och lördagar.

Niklas Psarros

Eventhuset blir Loftet

Utöver de förändrade öppettiderna och det slopade sprit-tillståndet kommer det att ske ytterligare förändringar på Eventhuset, inklusive ett namnbyte.

– Vi kommer att byta namn till Loftet och arbeta med löpande klubbverksamhet på fredagar och lördagar, både i egen regi och tillsammans med andra arrangörer. Folk ska veta vad som händer hos oss på helgerna, säger Niklas Psarros.

Niklas Psarros har fått 07-tillstånd för Eventhuset i Västberga.

Eventhuset i Västberga byter namn till Loftet. Foto: Mats Wurnell

Kampen fortsätter

Även om 07-tillståndet är en stor förändring, slutar det inte där. Niklas Psarros är redo att fortsätta kämpa för ett friare klubbliv.

– Tänk om vi kunde fortsätta närma oss andra europeiska städer och deras nöjesliv. Jag tycker till exempel att det skulle vara intressant att testa att ansöka om alkoholservering fram till 07. Jag fortsätter kampen, men är som sagt oerhört glad över det som nu skett, säger han.

Eventhusets nya 07-tillstånd gäller redan nu, och ett antal fester kommer att arrangeras i lokalen under december 2019. Resterande förändringar väntas ske under nästa år. Håll koll på deras Facebook-sida för mer info.

Fler klubbnyheter från Allt om Stockholm:

 


Allt om Stockholm kommer att använda informationen du lämnar i det här formuläret för att skicka ut nyhetsbrev. Om du samtycker till att också få utskick från våra samarbetspartners, klicka i rutan nedan.

Du kan när som helst avregistrera dig genom att klicka på länken i botten på något av våra nyhetsbrev. Vi lämnar inte ut någon personlig information. Vill du veta mer om hur vi hanterar personlig information, besök vänligen vår hemsida. Genom att klicka på knappen nedan godkänner du att vi hanterar din information enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Eventhuset, Vretensborgsvägen, Hägersten, Sverige