Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Trädgården öppnar med picknick, sitt-häng och livesända dj:s

Trädgårdens nya sommarsatsning 2020. Här Johanna Schneider.
Johanna Schneider på Trädgården fixar till det sista inför premiären.

Konstgräs och picknick på gården, livesända dj-spelningar och fokus på trygg servering. Nu öppnar Trädgården för säsongen, i en lugnare tappning.
– Vi vill vara en förebild när det handlar om att rätta sig till de restriktioner som finns, säger Johanna Schneider.

ANNONS

Den 9 maj öppnar Trädgården upp sina portar för säsongen. Under mer normala omständigheter brukar det innebära försommarhelger fyllda med allt från ett stort invigningsparty till dagsfester och live-spelningar. Men denna sommar blir det annorlunda, i alla fall till en början.

– Vi vill vara en förebild när det handlar om att rätta sig till de restriktioner som finns, och vi kommer inte att tumma på någonting. Men vi har försökt att vara kreativa och gjort det bästa av situationen, säger Johanna Schneider på Trädgården.

Trädgårdens nya sommarsatsning 2020. Här Johanna Schneider vid dj-båset i nya satsningen Radio Skanstull.

Trädgårdens nya sommarsatsning 2020. Här Johanna Schneider vid dj-båset i nya satsningen Radio Skanstull. Foto: Mats Wurnell

Picknick på gården

”Smygpremiären” sker lördagen 9 maj då Trädgården bjuder in till nya satsningen Picknick Sessions och täcker hela utegården med konstgräs. Här kan sedan gästerna, dock max tre per sällskap, slå sig ner på filtar och ta del av en picknick-korg med mat och dryck.

– Denna gång är det franskt tema, men detta koncept kommer tillbaka fler gånger med teman som Norden, Italien, Mexiko och Vietnam, säger Johanna Schneider och fortsätter:

– Och i bakgrunden har vi dj:s som spelar musik. Det blir ingen dans, men det går utmärkt att sitta på filten och digga.

Öppet varje helg

Från och med den 15 maj kommer Trädgården att ha öppet varje fredag och lördag. I år är det dock full fokus på att skapa en luftig och trygg uteservering med bordsservering, snarare än en vibrerande sommarklubb.

– Det blir ett lite vuxnare Trädgården i år med mat från restaurang Växthuset, god bärs och gott naturvin. Men vi tror ändå på bra ”trädgården-vibe”, säger Johanna Schneider.

ANNONS

Radio Skanstull flyttar hem

Trots det rådande läget finns det även nöjesnyheter att presentera. Radio Skanstull var en bar och restaurang som gänget bakom Trädgården och Under Bron drev i city mellan 2014 och 2017. Nu väcks konceptet till liv och flyttar hem till Skanstull och Trädgården.

– Vi har byggt om Burgerian till Radio Skanstull. Från vårt nya dj-bås kommer vi livesända både intervjuer och dj-spelningar mellan 17-21 varje helg. Det känns superkul, säger Johanna Schneider.

En vädjan till gästerna

Slutligen så vill Johanna Schneider och gänget bakom Trädgården nå ut med en hälsning och vädjan till gästerna.

– Sitt ner och drick, respektera våra regler och visa hänsyn. Det kommer vara härligt att hänga utomhus på Trädgården i sommar, men vi måste alla hjälpas åt att ta ansvar.

Trädgården öppnar för säsongen den 9 maj med Picknick Sessions mellan 14-21. Från och med den 15 maj har Trädgården öppet varje fredag och lördag. Mer mer information se Trädgårdens Facebook-sida.

Trädgården, Hammarby Slussväg, Stockholm, Sverige