Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Dansa under bar himmel i helgen

Dansa med natthimeln som tak
Dansa med natthimeln som tak

Nu har många av stans klubbar tagit på sig sommarkostymen och bjuder upp till både dagsfester och dans under bar himmel natten lång. Allt om Stockholms klubbexpert Mats Wurnell tipsar om de hetaste dansgolven helgen 1-3 juni.

Stockholm Electronic Festival. Fredag och lördag, 1-2 juni, i Slakthusområdet
Stans nya festival fokuserar på psytrance och annan elektronisk musik under två dagar. Här bjuds besökarna på internationella storheter som Vini Vici, Hallucinogen, Astrix och Infected Mushroom, samt en mängd lokala talanger.

Premiär för Hours. Fredag 1 juni på Vretensborgsvägen 5
Premiär för nya sommarklubben Hours som fokuserar på modern urban musik och har öppet till 05. Premiär-dj’s är Linda Jordan, Melika Zakariae, Iamdjmarv och Dj Patuu.

Oshana m.fl. Fredag 1 juni på Slakthustaket
Berlinbaserade Oshana flygs in för att sätta ett soundtrack till sommarnatten på Slakthusets stora takterrass, och får sällskap av Very Addictive, Tove Lindholm och Ty’sTyle.

Smygöppning. Fredag 1 juni på Kvarteret
Stans nya sommarklubb Kvarteret, som kommer ha en kapacitet på över 2000 gäster, smygöppnar och visar upp delar av sina lokaler och uteytor. I dj-båset återfinns bland andra Zernell Gillie, Evelina Nässén och Fredrik Strage.

Decades. Lördag 2 juni på Södra Teatern
Radioprofilen Martin Bentancourt, även känd som Dj Bentan, intar Södra Teatern och utlovar ”härliga drinkar, remixes och kärlek i luften”. Musikmässigt bjuds det på en resa från 80- och 90-talet, fram till idag.

The Real Björnival. Lördag 2 juni på Slakthustaket
Dagsfest med björntema och dans till house, techno och disco på det soliga Slakthustaket. Musiken styrs av namn som Henrik Bergqvist, Kajsa Haidl, Jessie Granqvist, Martin Kling och Y+M.

London & Barcelona Connection Party. Lördag 2 juni på Josefina
Sommarklubben Josefina på Djurgården satsar stort på dagsfester, och denna lördag blir det ett klubbsamarbete mellan Stockholm, London och Barcelona. DJ Hektor Mass står för musikvalet.

Pon di lawn. Lördag 2 juni på Trädgården
Dagens tredje dagsfest, denna gång på Trädgården. Dans till reggae, dancehall och annat som spelas av Safari Sound, Binnie Smalls, Kippshu och Polaris*.

Säsongspremiär för Sunday School. Söndag 3 juni på Slakthustaket
Söndagsskolan är tillbaka. Här utlovas bbq, drinkar, cava och tropiska beats i regi av Gabriella (Håll Käften och Dansa), Uncle Eric, DJ Erykah och Soca Dennis.

Stockholm, Sverige